Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Prvi večiti derbi ove sezone se igra u Evroligi.

Košarkaši Partizana su domaćini Crvenoj zvezdi od 18.30 u petom kolu Evrolige, a taj meč nosi ogroman značaj za oba tima.

PROČITAJTE JOŠ

I jedan i drugi tim su do sada upisali samo jednu pobedu (obe protiv Asvela) uz tri poraza, pa bi ovaj susret mogao da bude prekretnica sezone.

Zvezda se odlučila za veliki rez, pa je Duško Ivanović napustio klupu, a na klupu je seo Janis Sferopulos u želji da razbudi crveno-bele.

Prošle sezone je u evroligaškim derbijima oba puta slavio gost, pa će biti utoliko zanimljivije pratiti direktan prenos iz „Beogradske arene“ od 18.30 na Sport klub 1 HD.

Foto: Pedja Milosavljevic/Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©/Stanislav Krasilnikov / TASS / Norbert Scanella / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Željko Obradović, trener Partizana, ističe da crno-beli moraju da se bave samo sobom.

„Da pustimo sve stvari koje su se izdešavale u Crvenoj zvezdi, to nije nešto što je važno za nas. Za nas je mnogo važnije da izađemo sa apsolutno drugačijom motivacijom nego što je bila protiv Mege i sa još većom energijom. Igraćemo u Areni pred našim navijačima, koji su uvek radili sve ono što mogu za ekipu. Nadam se da će moji momci to shvatiti i da će izaći sa drugačijom motivacijom i energijom. I to je najvažnije. Sve ostale stvari nisu bitne“, rekao je Željko Obradović.

Janis Sferopulos je istakao da će crveno-beli dati sve od sebe.

“Jako važna utakmica za oba tima, svi znaju koliko je derbi bitna utakmica. Igrači su takođe svesni važnosti momenta u kojem se nalazimo. Borićemo se najjače što možemo na terenu da pobedimo. Poštujemo Partizan, ali mi smo Crvena zvezda i borićemo se do kraja“, rekao je Sferopulos.

BONUS VIDEO Željko Obradović pred večiti derbi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar