KK Crvena zvezda, KK Partizan, Zek Ledej, Stefan Lazarević
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U četvrtak od 18.30 će svi navijači u Srbiji biti u "Beogradskoj areni" ili ispred televizora. Na programu je treći derbi Partizana i Crvene zvezde u Evroligi.

Evroliga je tim povodom odlučila da napravi najavu meča, a ona je oduševila sve navijače u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

„Prestonica Srbije je grad koji živi i diše košarku. Kada se susretnu Partizan i njegov arhirival Crvena zvezda na sjajnoj pozornici Evrolige, sportski svet prati sa punom pažnjom“, stajalo je u objavi Evrolige.

U najavi meča se pojavljuju Željko Obradović, Kevin Panter, Zek Ledej iz Partizana, te Nemanja Nedović i Miloš Teodosić iz Crvene zvezde.

Obradović je pokušao da pojasni, barem delimično, šta derbi znači za sve u Srbiji.

„Morate da dođete da ovo stvarno razumete. Mnogo se priča o ovom meču pre početka i tokom sezone takođe, imate situaciju u porodici da je neko navijač Crvene zvezde, neko Partizana i da se šale. Oni su i najbolji prijatelji, oseti se ta atmosfera u gradu“, poručio je Obradović.

Evroliga je ocenila meč kao nijedan drugi.

„Teško je opisati, morate fizički da budete tamo da biste razumeli“, rekao je Panter.

Nedović je pojasnio kako izgleda biti učesnik tog meča, a Evroliga je podsetila na njegovu presudnu trojku prošle sezone u prvom evroligaškom derbiju.

„Ludo, ponekad je toliko glasno da ne možete ni da čujete sebe. Svaki igrač voli da igra u toj atmosferi i uživa u njoj više – to je specijalni osećaj“, rekao je Nedović.

BONUS VIDEO Željko Obradović: Nikada nisam ništa skrivao od vas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar