Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Košarkaš Partizana pobedili su Asvel sa 92:71 u meču 22. kola Evrolige kao domaćini na svom parketu u Beogradskoj areni.

Ekipu Željka Obradovića kao da je osokolila pobeda u derbiju pre nekoliko dana protiv Crvene zvezde, pa Asvel gotovo da nije imao nikakve šanse za trijumf.

PROČITAJTE JOŠ:

Gosti iz Francuske su tek sporadično ponekom trojkom Dioa ili De Koloa uspevali da se nakratko razmrdaju i dignu iz letargije i po pravilu bi usledio žestok odgovor nekog od Partizanovih raspoloženih igrača.

A bilo ih je. „Nogu je povukao“ Kevin Panter koji je već u prvom poluvremenu isporučio svoju porciju poena, Dante Egzum, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Matijas Lesor, Džejms Naneli, Alen Smailagić – svi su radili prave stvari kada je trebalo.

Asvelu su ponajviše presudile izgubljene lopte, Partizan je loptu dobro čuvao i na kraju imao samo sedam, naspram 17 izgubljenih u redovima francuskog tima.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Najefikasniji je kod pobednika bio Panter sa 22 poena, Egzum je dodao 13, Lesor 12, a Naneli deset poena, dok je Ledej uz devet poena imao i sedam skokova.

Na drugoj strani je prednjačio Jusufa Fal sa 14 poena, koliko je imao i Iv Pons, dok je Di Bost ubacio 11 poena, a Nando De Kolo je zaustavljen na sedam.

Kevin Panter je već u prvih nekoliko napada pokazao veliku želju. Zbog nje je napravio faul na Zakariju Risašeru, ali se ekspresno iskupio sa dve trojke.

Uroš Trifunović je bio zadužen da „maltretira“ Nanda De Koloa, koji je u prošlom meču dva tima ubacio Partizanu mnogo poena.

Rano je napravio dva faula, klubovi su razmenili po nekoliko zakucavanja i egal je bio na snazi do 11:11.

Od tog trenutka je Partizan napravio seriju od osam poena, na energiju i želju, ali i preciznost.

Papapetru je naskočio za tri posle ofanzivnog skoka i prethodnog promašaja saigrača, Lesor je zakucao, a Panter garnirao prvu četvrtinu košem iz ofanzivnog skoka, odmah pošto je uhvatio svoj neprecizan pokušaj s poludistance.

Crno-beli su posle deset minuta imali 25:16, iako su tokom prvog perioda imali i deset poena viška na 23:13.

Drugu četvrtinu Asvel je bolje počeo, ofanzivnim skokom i poenima Fala, a onda i trojkom Dioa za 27:21.

Bilo je poteškoća da Partizan zatvori reket, sve dok u igru nije ušao Alen Smailagić, koji je dobar tajming u skoku koristio i da hvata lopte, ali i da ih skida sa obruča rivalima.

Za to vreme su Džejms Naneli, Dante Egzum i Zek Ledej pogodili tri teška šuta za dva poena, samopouzdanja u igri crno-belih je bilo više, pa je sredinom drugog perioda srpski tim imao 35:23.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Tu se crno-beli nisu zaustavili, pošto je Džejms Naneli u dva uzastopna napada ubacio dve trojke.

Posle druge, iz kontre, bacio je navijače u trans, dok je Partizan vodio sa 43:27 i maksimalnih 16 razlike u tim trenucima.

Upravo on i Egzum su pogađali do kraja poluvremena za domaći tim, koji je malo popustio u odbrani, pa su to De Kolo i Jusufa Fal kažnjavali.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Bez obzira na neke naivno primljene poene, tim Željka Obradovića je zbog efikasnog napada imao 50:36 na poluvremenu i dvojicu dvocifrenih igrača, jer je Panter imao 17, a Egzum 11 poena.

Drugo poluvreme počelo je blagim padom, a onda strašnim skokom napona u igri Partizana.

I to onako naprečac, kada su crno-beli najpre trojkom pocepali mrežicu, a onda odbranom Trifunovića i u kontri zakucavanjem, digli navijače na noge koševima za 57:38.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

De Kolo je probao da vrati svoj tim u igru, Panter je nastavio da razbija, Avramović je zakucao preko Fala, a onda kada je to uradio i Zek Ledej, Partizan je otišao na 70:46.

Do kraja treće četvrtine je u tim trenucima ostalo tri minuta, momci u belom su prodali jednu loptu bacivši je u aut, navijači Partizana su vikali „Kosovo, Srbija“, a Lesor je uz faul Tajusa ubacio još jednu loptu u koš za korak do +30.

Pons je malo ublažio trojku šutem za tri, Diou je trojka poništena sa zvukom sirene, ali je Asvel na početku četvrte četvrtine nanizao šest poena.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

To je presekao Partizan sa linije penala, a onda i nekolicinom dobrih poteza u odbrani kojima je presekao nalet gostiju i vratio se na 20 i više poena prednosti.

Do kraja nije bilo mnogo drame, nekoliko lepih i atraktivnih kombinacija su napravili crno-beli, a možda najbolja je bila kada je Madar bacio alej-up za Smailagića s leđa.

Izraelac je potom dao trojku, prethodno se u strelce upisao i Danilo Anđušić, a Partizan je bez ikakvih problema priveo meč kraju.

Crno-belima sada sledi meč sa Žalgirisom iz Kaunasa, a ako bi tu pobedili, bili bi u veoma dobrom naletu pred odlučujući deo sezone i borbu za Top 8.


Evroliga, 22. kolo:

Fenerbahče – Olimpijakos 73:93

Olimpija Milano – Baskonija 89:83

Barselona – Makabi Tel Aviv 83:78

Partizan – Asvel 92:71

Valensija – Bajern Minhen 82:73

Virtus Bolonja – Crvena zvezda 84:72

Sreda:

18.30 Anadolu Efes – Žalgiris

20.00 Alba Berlin – Monako

20.45 Real Madrid – Panatinaikos


Standings provided by Sofascore


Partizan – Asvel 92:71 (25:16, 25:20, 26:15, 16:20)

Dvorana: Beogradska arena, Beograd; Sudije: Karlos Garsija, Silva, Perandi

Partizan: Panter 22, Egzum 13, Madar 3, Avramović 6, Smailagić 3, Papapetru 3, Ledej 9, Naneli 10, Lesor 12, Trifunović 7, Anđušić 4, Vukčević 0; Trener: Željko Obradović

Asvel: Metjuz 8, Nua 4, Bost 11, Kaudi, Dio 5, Tajus 4, Risaše 1, De Kolo 7, Fal 14, Noam, Obasoan 3. Trener: Ti Džej Parker


Partizan - Asvel 92:71 (25:16, 25:20, 26:15, 16:20)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar