Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da mu je žao što njegova ekipa nije smogla više snage da se suprotstavi aktuelnom prvaku Evrope.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Partizan je u 31. kolu Evrolige poražen na svom parketu sa 88:76, i ostaje žal jer je imao šanse i borio se do pred kraj treće četvrtine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Blankosi“ su tada ušli u seriju od 16 uzastopnih poena i time su zapečatili sudbinu crno-belih.

„Real je pokazao zašto je lider Evrolige, igraju odličnu košarku. Očito je da smo izgubili utakmicu u trećoj četvrtini. Nismo igrali dobro ni u prvom poluvremenu, imali smo dva poena zaostatka, ali oni su zaslužili da pobede i čestitam im“, prvi su utisci Obradovića posle utakmice.

Zahvalio se i navijačima Partizana koji su već dve godine otkako se Partizan vratio u Evroligu stalno spremni da napune Arenu do poslednjeg mesta, a onda je odgovorio na pitanje jesu li njegovi momci igrali u grču.

„Da li smo igrali u grču ili nismo, pitanje može i tako da se tumači, ako znamo da smo u prvom poluvremenu imali dosta prilika da povedemo, nismo to ostvarili i velike prilike smo propustili tada. Da povedemo i stabilizujemo igru. Bili smo u igri do poslednja dva minuta treće četvrtine. Tu su napravili ogromnu razliku uz sve te neke greške koje su bile. I naravno, igrač koji je apsolutno dominirao večeras, to je Mario Hezonja. Ostavili smo mu prostor da šutira. Pripremali smo utakmicu na način da je on šuter i da ruka nikad ne sme da bude spuštena pored njega. Međutim, on ima šut i sa sedam, osam i devet metara i to je tako. Mislim da je Real ekipa koja dominira ove godine, zvanični su prvaci Evrope, ubedljivo su prvi, tako da ne mislim da je ovaj poraz protiv Reala nešto što je previše bolno za nas. Izgubili smo neke druge utakmice koje je trebalo da dobijemo, a nismo zahvaljujući našim greškama. A ovo je, ne mogu da kažem normalno, ali ostaje žal što se nismo više borili i možda je istina to što kažete da su neki igrači igrali u grču. Možda je tako. Zašto, ne znam, znam da smo pre dva dana igrali dobru utakmicu, imali smo i večeras veliku želju i borbenost, ali ovog puta nije bilo dovoljno“, analizirao je Obradović.

Real je bio oslabljen neigranjem trojice iskusnih igrača, ali se to po Obradovićevim rečima uopšte nije videlo.

„Oni imaju kvalitet, njima su falila trojica španskih igrača. Reč je o Rudiju Fernandezu, Serhiju Ljulju i Serhiju Rodrigezu. Njima fale tri igrača, a to se ne vidi ništa. Pokriveni su na svim pozicijama, fantastično su vođeni sa klupe. Kvalitet individualni, imaju dva centra koja su dominantna, koja menjaju odbranu. Ako smo mi u prvom poluvremenu igrali sa samo dve asistencije, dve asistencije… A imali smo rezultat pozitivan na kraju. I taj poslednji napad, Kevin je imao taj šut, mogli smo da povedemo. Ali, pre toga su neke situacije kad Hezonja ubacuje na sekund i po do kraja tri poena, praktično bez odbrane, kad dolazi iz kretnje i ubacuje tri poena iz kretnje, pričamo samo o prvom poluvremenu. A onda sve ovo sa spuštenim rukama na njemu i Jabuseleu iz kornera, ofanzivni skokovi iz drugog plana. Sve to kad se skupi, to je ogromno iskustvo koje ta ekipa ima. Oni su tim koji je i dalje gladan, bez obzira na to što su prvaci Evrope i što su prvi. Učiš od najboljih, mi treba da učimo od njih. Ja i igrači treba da učimo od njih kako se igra i sa kojom željom. Neću da kažem da moj tim nije imao želju, ali očigledno moramo da imamo veću… Ima jedan detalj kada njihov igrač želi da postigne koš u poslednjoj sekundi, iako je pitanje pobednika rešeno. Oni ne prate ono što su doneli u Evropu američki košarkaši, da spuštaju loptu“, istakao je trener crno-belih.

BONUS VIDEO: UŽIVO sa Mićom Berićem na kraju meča Partizan – Real

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar