Željko Obradović Foto: Starsport

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović video je i dobro i loše u pobedi nad berlinskom Albom.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Partizan je u petak uveče slavio sa 89:74, ali teže nego što se očekivalo jer je Alba gotovo do poslednje četvrtine bila u igri da pokvari dan crno-belima.

PROČITAJTE JOŠ:

Johanes Timan je imao 21 poen, Aleksa Avramović je predvodio Partizan sa 20, pa je u odsustvu Kevina Pantera ekipa iz Humske odigrala promenljivo.

Mlako prvo poluvreme, uz slabu odbranu i tek sporadično nadahnut napad, što nije moglo da zadovolji trenera Obradovića.

„Bitna utakmica kao i svaka, igrali smo bolje u drugom poluvremenu zbog bolje odbrane i korišćenje njihove zonske odbrane“, kazao je Žoc posle utakmice.

„Nije normalno da stalno budu na visini zadatka, ali nije normalno ni da budu na ‘nizini’. Pokušavaš da utičeš na njih i ponavljaš. Moje reakcije su uvek da bih pomogao timu, zato sam i trener. Ako to izgleda kao ljutnja, moguće da izgleda, ali to se stalno ponavlja. To je problem“, dodao je Obradović.

A onda je podsetio na dve situacije iz kojih je Alba preokrenula rezultat na 14:12 i kada su trojke pogađali Luis Olinde i Sterling Braun.

„Nikada nije problem kada neko šutne i promaši, kada igra odbranu, pa mu dobar napadač da koš, ali je problem kao u prvom poluvremenu da na pozitivnom rezultatu primamo dve trojke u tranziciji, a imamo samo jednom faul. Ne probaš da igraš odbranu“, naveo je Obradović.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

To se, kako kaže, promenilo u drugom poluvremenu i od treće četvrtine stvari su počele da idu nabolje po njegov tim.

„Imali smo bolji protok lopte, imali smo poluprodor i izbacivanje lopte napolju. Kada tako igraš nemaju šanse da se rastrče i da ti daju lak koš u kontranapadu u čemu je Alba među najboljima u Evroligi, koliko god to izgledalo nerealno zbog samo jedne pobede, ali oni su veoma opasni. Uspeli smo da kontrolišemo utakmicu, slažem se da je sve naporno, ali to se znalo od početka“, istakao je Obradović.

Pred ovaj susret nije mogao da računa na Alena Smailagića, za kog je otkrio o čemu je reč.

„Problem je što su se desila dva slučaja Balša je i dalje van tima, nije se pojavio na treningu. Smajli je imao problema pred utakmicu u Minhenu, hteo je da pomogne timu, to je uradio koliko je mogao, ali jutros nije bio sposoban da trenira, danas je povraćao, kakvi ćemo ići u Ljubljanu nemam pojma. Zvali smo malog Savu da popuni roster“, kazao je Obradović.

A onda je objasnio i šta je to u drugom poluvremenu meča sa Albom donelo prevagu u korist Partizana.

„Bilo je mnogo bolje u drugom poluvremu, bilo je dobrih momenata i u prvom kad smo stali odigrali pametno. Bio je jedan napad koji smo igračima u pauzi pustili lajv skaut gde je bilo pet prodora i da je igrač na kraju šutnuo sam. Nema veze što je promašio, ali je to bio način kako treba da se igra“.

Na pitanje o Brunu Kaboklu i tome kako se on uklopio u tim, Žoc kaže da to za sada ide veoma dobro. Kaboklo je dobio šansu i upisao se u strelce u Areni protiv Albe.

„Veoma korektno za kratak period koji je sa nama. Ima još stvari koje se trudimo da mu objasnimo što se tiče odbrane, takođe i neke napade. Pokušavamo da svedemo napade na nešto najprostije da bi on mogao da „ukači“. Mislim da je odličan momak, svi su ga prihvatili u timu, već nam je pomogao i pomagaće nam u budućnosti“, podvukao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO: Mića Berić za Nova.rs analizirao meč Partizana i Albe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar