Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Srpski košarkaš Ognjen Dobrić nije se oporavio od povrede skočnog zgloba zarađene krajem prošle godine.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Dobrić zbog toga neće biti na raspolaganju treneru Luki Bankiju za put u Istanbul i meč sa Fenerbahčeom (četvrtak, 18.45), pa će Virtus biti znatno oslabljen pred veoma važan okršaj u borbi za što bolju poziciju pred doigravanje u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Za Virtus neće moći da igra ni Toko Šengelija, niti Davonta Kakok, pa će Italijani biti na većem iskušenju nego jesenas kada su pobedili sa 87:79.

„Idemo u Istanbul i tamo ćemo se naći sa timom u odličnoj formi i koji posebno na svom parketu deluje ponekad skoro nepobedivo. Ono što na papiru možda deluje kao veoma težak zadatak mora da posluži kao motivacija, da bi se u meč ušlo sa karakterom i intenzitetom. Fenerbahče će probati da iskoristi prednosti ekstremno fizički čvrste i svestrane petorke, koju karakteriše kvalitetan poenterski potencijal i zbog toga moramo da se dokažemo da smo spremni i jedinstveni da odolimo izazovima u meču koji bismo da prođemo što bolje“, rekao je Banki pred utakmicu.

Ognjen se povredio protiv Pezara, a u dosadašnjem delu sezone je u Italiji prosečno imao 7,4 poena po utakmici za oko 17 minuta provedenih na terenu.

Procene u danima nakon što se povredio sugerisale su da bi mogao da pauzira tri, do četiri nedelje i već narednih dana bi mogao da se vrati u stroj.

Virtus je sa skorom 15:7 treći na tabeli Evrolige, a Fenerbahče peti sa 13:9. Treba napomenuti da će pred meč u Turskoj biti oslabljen i domaći tim, pa neće biti Dajšona Pjera, Nejta Sestine i Tarika Biberovića, a pitanje je hoće li igrati i Najdžel Hejs-Dejvis.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 poteza utakmice Virtus – Asvel

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar