Crvena Zvezda vs Alba Berlin Foto:David Damnjanovic/Starsport.rs

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović nije bio zadovoljan kompletnim izdanjem svog tima protiv Albe.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je pobedila Albu u 14. kolu Evrolige na svom parketu sa 85:71 i prekinula je seriju od nekoliko neprijatnih poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

Ima pet trijumfa i devet poraza, a Nedović je petoj pobedi doprineo sa 20 poena i bio je najefikasniji u Zvezdi.

„Bez obzira što nismo dobili Albu u Beogradu dugo danas je moralo da se dobije. Došli smo dovoljno spremni i fokusirani da dobijemo utakmicu, ali po mom ukusu nedovoljno da bismo ostvarili nešto više, jer je to cilj svih u klubu. Očekujem da ispravimo greške koje nam se dešavaju iz utakmice u utakmicu, da više poštujemo loptu i da na taj način napredujemo, jer mislim da svako treba da krene od sebe i da se uvede u utakmicu na najednostavniji mogućinačin, a onda će sve doći”, rekao je Nedović za Sport klub posle meča.

Alba je meč završila serijom od šest poena, a Zvezda je u četvrtoj četvrtini počela da deluje ležerno u nekim momentima.

„Ne smemo da dozvoljavamo mini-serije od 6:0 ili 8:0. To ubija ceo ritam utakmice, ubija ekipu. Na to moramo da se fokusiramo. Kada odigramo dobru odbranu u napadu moramo da cenimo loptu, jer vrlo lako možemo da je izgubimo, a to ubaci celu ekipu u kontraritam“, upozorio je Nedović.

Istakao je da trener Janis Sferopulos ima viziju koju, kako Nemanja kaže, „Zvezda nije još uvek ni blizu da ispuni“.

„Rad na treninzima, nema ih mnogo, nemamo mnogo vremena. Kada je kriza onda treba pojačati rad, to rešava probleme“, naglasio je bek.

„Moramo, nema plakanja. Svi smo dovoljno zreli da shvatimo da ima još da se igra, da ništa nije izgubljeno. Najgore bi bilo dolaziti na treninge u depresiji. Pokušavamo na sve moguće načine, svako mora da krene od sebe“, zaključio je Nedović.

BONUS VIDEO: Davidovac podelio utiske posle pobede nad Albom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar