Foto: Starsport

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović uporedio je dva velika derbija i odnos navijača beogradskih i atinskih klubova.

Sve mečeve Evrolige ili Evrokupa gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Bio je deo atmosfere io na atinskom i na beogradskom, jer se iz Panatinaikosa vratio u Zvezdu prošle godine. Baš u to vreme kad se Nemanja vratio, Partizan je počeo da se uzdiže, pa su i tenzije navijača dva kluba porasle. Kao i njihove ambicije i želje.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je sa Željkom Obradovićem ove godine osvojio titulu u ABA ligi, a Nedović je za Eurohups opisao sličnosti i razlike dva derbija.

„Bio sam u Grčkoj pre dve godine i igrao protiv Olimpijakosa. Uvek je tenzično i sjajna atmosfera u dvoranama ‘OAKA’ i ‘Mira i prijateljstva’. A onda sam otišao u Zvezdu i mogu da kažem da mržnja između Zvezde i Partizana nikada nije bila veća nego sada. Prilično sam bio iznenađen time“, rekao je Nedović.

Dodaje i da je razlog verovatno u tome što su ambicije klubova velike i zato što je uloženo mnogo novca da bi se ekipe „skockale“, pa se to preliva i na tribine.

„Atmosfera koja je kreirana među navijačima često izmakne kontroli i mislim da to nije dobro za sport. Takođe utiče i na nas, igrače, što nije dobro, ali to je nešto što morate da iskontrolišete. Nadam se da će biti bolje, ne vidim da ide na bolje, jer je mržnja dva tima i dve grupe navijača na najvišoj mogućoj tački do sada. Mislim da svi moraju da se sete, na kraju dana, da je ovo samo sport i da ima bitnijih stvari u životu“, kazao je Nedović.

Iako je i navijački i igrački opredeljen ka crveno-belim bojama, nije ga košarkašku put naneo i u Olimpijakos, već u redove njegovog najvećeg rivala u grčkoj košarci.

„Panatinaikos ima posebno mesto u mom srcu. Verovatno jer je bilo teško vreme kada sam bio tu. Igrao sam dobro od starta i kada pokažete ljudima takvu igru, oni počnu da vas vole i ta ljubav je bila neverovatna. Zaista cenim to i dan danas“, rekao je Nedović, koji je ostao iznenađen odlukom Kostasa Slukasa da iz Olimpijakosa pređe u PAO i učini ono što Grci smatraju neoprostivim grehom.

„Bilo je šokantno za mene, iskreno. Slukas je bio zaštitno lice Olimpijakosa. Iznenadio sam se. Ne znam šta se krije iza zavese, ali za mene kao navijača Panatinaikosa je uvek lepo imati takvog igrača u timu. Bila su potrebna ozbiljna m**a za tako nešto, znajući koliko su Grci pasionirani navijači“, opisao je Nedović.

BONUS VIDEO: Alkaraz slavio sa košarkašima Mursije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar