Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Poznato je gde je letos trebalo da zaigra Nikola Mirotić.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Pre nekoliko godina to je bila nepoznanica, posle više sezona koje je španski košarkaš crnogorskog porekla proveo u Americi. Bio je igrač Real Madrida i kao jedan od najboljih u španskom klubu otišao je u Čikago Bulse.

PROČITAJTE JOŠ:

U Bulsima je igrao od 2014. do 2018. godine, proveo je sezonu u Nju Orleansu, pa se kratko obreo u Milvokiju i onda 2019. vratio u Barselonu.

Letos je trebalo da dođe u Partizan i sve je bilo praktično gotovo, ali se Mirotić predomislio i razočarao navijače crno-belih.

Pre četiri godine je slično razočarao i fanove Reala, iako kaže da je imao opciju da potpiše ugovor sa Jutom Džez.

„Bio sam slobodan agent i sa porodicom sam u tom periodu bio u Grčkoj na odmoru. Juta je želela da dođem na sastanak 30. juna da potpišemo ugovor. Trogodišnji, garantovan, odličan ugovor. Pričao sam sa svojom suprugom i ona mi je rekla da radim ono što me čini srećnim“, rekao je Mirotić svojevremeno.

Objasnio je i kako je došlo do obrta zbog kog se vratio na „stari kontinent“.

„Čekao sam na aerodromu u Solunu i onda sam počeo da se pitam šta ja uopšte radim na aerodromu, zašto nisam sa svojom porodicom. Rekao sam sebi ‘Niko, nemoj to da radiš, ako odeš potpisaćeš’. Napustio sam aerodrom, vratio sam se u hotel i rekao sam agentu da se neću ukrcati na let i da se izvini Juti. Odlučio sam da krenem drugim putem, nisam hteo da nastavim u NBA“, ispričao je Mirotić i došao u Barselonu.

Četiri sezone kasnije mogao je da dođe i u Partizan, to se nije ostvarilo pa je otišao u Olimpiju iz Milana i pitanje je vremena kada će zaigrati protiv crno-belih u Evroligi, pošto je pred meč u četvrtak (20.30) povređen.

BONUS VIDEO: Giedraitis trojkom protiv Valensije potpuno vratio Zvezdu u igru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar