Foto: DAX Images/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia; Valery HACHE / AFP / Profimedia; Irina R. Hipolito / Zuma Press / Profimedia; Fabrizio Carabelli/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia; EPA-EFE/FILIP SINGER

Strasti su se smirile, ali timovi još uvek traže ključne igrače.

Iza nas je veoma burno evroligaško transfer leto u kome smo bili svedoci svakakvih obrta, potpisa i iznenađenja, među kojima su učestvovali Partizan i Crvena zvezda.

Počelo je sa Kevinom Panterom, koji je navodno bio viđen u dresu Barselone, da bi nekoliko danas posle toga potpisao za Partizan.

PROČITAJTE JOŠ

Sve je nastavio Kostas Slukas svojim odlaskom iz Olimpijakosa u redove najvećeg rivala Panatinaikosa, a čorbu je baš dodatno zakuvao Nikola Mirotić, pošto se za njega interesovalo gotovo pola Evrope.

Mirotić je na kraju potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom Olimpijom iz Milana, nakon što je jednom rukom već viđen u dresu Partizana.

Foto: EPA-EFE/Quique Garcia

Crno-beli su do sada doveli samo dva igrača Ognjena Jaramaza iz Bajerna i Mateuša Ponitku iz Panatinaikosa, dok je dosta aktivnija bila Crvena zvezda.

Na Malom Kalemegdanu pojavilo se devet novih faca, među kojima su: Šabaz Nejpir, Marko Simonović, Džoel Bolomboj, Majk Tobi, Rokas Geidraitis, Miloš Teodosić, Dejan Davidovac, Adam Hanga i Jago dos Santoš.

Mora se reći da je Partizan ipak sačuvao veći deo kostura od prethodne sezone, pošto su nove ugovore potpisali Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej i Balša Koprivica.

Foto: EPA-EFE/Quique Garcia

Još uvek se čekaju još po dva ili tri pojačanja koja će večiti realizovati, a ko su ti igrači koji još uvek nemaju klub.

Možemo da krenemo od Amerikanca Korija Higinsa koji je nedavno raskinuo ugovor sa Barselonom.

Higins je jedno od najzvučnijih sloobodnih imena na tržištu, a o 34-godišnjem igraču se prethodnih sedmica pisalo u vezi sa Crvenom zvezdom.

Katalonski klub je, zbog ekonomskih razloga, sa Amerikancem raskinuo ugovor koji je trebalo da važi do leta sledeće godine.

Do sada u karijeri Higins je nastupao za Šarlot, Trijumf, CSKA i Barselonu.

Tu je i Dvejn Bejkon, koga je Panatinaikos otpustio prethodne godine zbog svađe sa gazdom kluba.

Foto: Starsport

Bejkon je u PAO stigao u oktobru prošle godine, tada je dobio ugovor do leta 2024. godine, ali je Dejanu Radonjiću, tadašnjem treneru, odmah bilo jasno da to neće najbolje funkcionisati.

Moraju se spomenuti i bivši saigrači Vasilija Micića iz Efesa, Brajant Danston i Kris Singlton, ali i Entoni Rendolf koji je napustio Real.

Rendolf (33) je veći deo prethodne sezone preskočio zbog teške povrede, pa se očekivalo da mu se klub zahvali na saradnji kad mu istekne ugovor.

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Tokom boravka u Realu, prvak Evrope sa Slovenijom 2017. godine osvojio je dve Evrolige, tri titule prvaka Španije i dva Kupa kralja.

Rendolf je već četvrti košarkaš koji je napustio Real po okončanju sezone, prethodno su redove osvajača Evrolige napustili Najdžel Vilijams-Gos, Adam Hanga i Petr Korneli.

Svoj angažman vreba bivši košarkaš Zvezde Nejt Volters, ali i Darun Hilard, koji je na meti beogradskog kluba sa Malog Kalemegdana.

Od zanimljivih imena tu su još i Markus Erikson, Ostin Holins, Ogastin Rubit, Dimitris Agravanis, Tarik Blek i Otelo Hanter…

BONUS VIDEO Pešić: Jokić istrošen mentalno i fizički