Foto: Starsport

Košarkaš Partizana Matijas Lesor govorio je o svojoj ulozi u Partizanu, životu u Beogradu i tome kako mu se za sada sve dopada.

Lesor je ove sezone procvetao u crno-belom dresu, vodeći je ofanzivni skakač u Evroligi, izjednačen je po broju skokova na vrhu sa još jednim igračem, na sve to ima 69 posto šuta iz igre i 12,7 poena po utakmici.

PROČITAJTE JOŠ:

„Samo pokušavam da pomognem timu da pobedi. Imam veliku ulogu u timu ove sezone i stvarno sam srećan što mi i saigrač i trener veruju. Pokušavaju da mi nameste što više dobrih pozicija, a saigrači me paze. Zato pokušavam da pomognem. Trudim se da u svakoj utakmici prenosim energiju na sve“, počeo je Lesor priču za Basket News.

U 22 uzastopne utakmice je imao dvocifreni indeks korisnosti, a rekord Evrolige je postavio Nikola Mirotić sa 28 takvih mečeva.

Osvrnuo se i na period koji je proveo u Crvenoj zvezdi, između redova kritikujući klub sa Malog Kalemegdana, u kom je igrao pre pet godina.

„Imao sam različite periode u Evroligi. U Crvenoj zvezdi bio je dobar početak evroligaške sezone. Ali onda su se desile neke stvari koje nisam mogao da kontrolišem. Posle te sezone smo se rastali i razlišli. Ali, uživam u ovom trenutku utoliko više, jer znam koliko je teško biti u ovoj poziciji u Evroligi, gde ti ljudi veruju i daju ti minutažu. Pokušavam da uživam i izvučem maksimum iz svake utakmice“, kazao je Lesor.

Džejms Naneli, Matijas Lesor, Zek Ledej
Džejms Naneli, Matijas Lesor, Zek Ledej; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Njegove konstantne partije pomogle su Partizanu da se ove sezone, kad su mu proradili i neki od igrača iz spoljne linije, počne da ređa pobede i da se uključi u borbu za Top 8. Zato za sada ne razmišlja o tome što je drugu godinu zaredom u istom timu.

„Ne mislim trenutno o tome, fokusiran sam na pobede i da Partizan bude što je moguće bolji. Ne znam kako će izgledati sledeća sezona. Ne razmišljam o tome ni šta će biti sledeće nedelje. Samo hoću da pomognem timu i nemam pojma šta će biti u budućnosti… Sviđa mi se ovde, srećan sam tu. Mojim dragim ljudima prija ovde. Dobar sam sa trenerom i saigračima, sve je kako treba, tako da ćemo videti šta će biti u budućnosti“, rekao je Lesor.

Na sve pobrojano, do sada je kumovao i na venčanju Partizanovih navijača, pa nema sumnje da se u tom dresu oseća veoma dobro.

BONUS VIDEO: Košarkaši Partizana sa „grobarima“ slave pobedu protiv Zvezde