Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Francuski košarkaš Matijas Lesor napustio je Beograd i otišao put Atine gde nastavlja evroligašku karijeru.

Lesor je sezonu i po proveo u Humskoj, a sa crno-belima je osvojio ABA ligu, posle dugih deset godina Partizanovog posta u tom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ:

U finalu je savladana Crvena zvezda, Lesorov nekadašnji klub, a Francuz je u Partizanu postao jedan od najboljih igrača Evrolige. Zajedno sa njim je stigao i do Top 8 faze, pa nema sumnje zbog čega odatle nosi samo lepe uspomene.

Real Madrid je na kraju uspeo da preokrene u Top 8 od 0:2 do 3:2, pa ostaje nepoznato šta bi crno-beli mogli da urade na Fajnal-foru, ali je Lesor svejedno bio jedna od konstanti u ekipi Željka Obradovića.

„Nisam igrao za Partizan godinu i po dana, živeo sam Partizan. Hvala Partizanu što mi je verovao i hvala što mi je dao priliku, nedostajaće mi ovaj tim i saigrači, kao i stručni štab. Svi se ovu sezonu učinili posebnom za pamćenje do kraja života“, napisao je Lesor.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Mathias Lessort (@thiaslsf)

Potom se posebno obratio „grobarima“ kojih je na svakoj utakmici bilo više od 15, 20 hiljada u Areni. Često se zbog toga i hvatao megafona posle mečeva i pobeda u Evroligi.

„Grobari, uvek ćete biti u mom srcu i hvala vam što ste me prihvatili, voleli i hvala što ste mi promenili život. Hvala na uticaju koji ste imali na mene i moju porodicu. Mogao bih celu noć da nastavim ovako o tome koliko ste uradili za mene. Nosiću drugi dres sledeće godine, ali sam zauvek grobar. Hvala ti za sve, porodico“, rekao je Lesor.

Prošle sezone, Francuz je u Evroligi prosečno postizao 12 poena, 7,1 skok, 1,4 asistencija, 0,9 ukradenih lopti i 0,8 blokada. Matijas je u utorak uveče ozvaničen kao pojačanje atinskog Panatinaikosa i u njemu bi trebalo da provede naredne dve sezone.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

BONUS VIDEO: Jabusele provocira košarkaše Partizana, podsmevao se Lesoru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare