Foto: Starsport

Košarkaš Monaka Majk Džejms svojom izjavom je privukao posebnu pažnju u Srbiji.

Džejms je prokomentarisao situaciju u kojoj se u prethodna dva meseca našla Crvena zvezda kada je reč o dovođenju pojačanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Monako je u Beogradu nedavno izgubio od Zvezde u Evroligi sa 92:68, iako je Džejms bio jedan od najefikasnijih na parketu sa 26 poena.

Nije mu smetalo ni što se veče pre toga provodio u noćnom klubu u Beogradu da odigra dobru partiju, ali njegova ekipa nije mogla da izbegne poraz.

Na drugoj strani je blistao Filip Petrušev, Luka Vildoza se vratio na parket i pokazao klasu, a mnogi čekaju da vide kako će igra srpskog kluba izgledati kada se bude priključio i Fakundo Kampaco.

Kampaco ne igra od kada je došao, 19. decembra, bar ne u Evroligi, zbog prekršaja koji je utvrdio nezavisni Finansijski panel Evrolige i zbog čega je srpski klub kažnjen dvomesečnom zabranom registrovanja igrača.

Džejms se u intervjuu zapitao kako je uopšte Zvezda došla u situaciju da dovodi igrače kalibra Vildoze i Kampaca.

„Kako od tima koji ne može da dovede velike igrače dođeš i dovedeš Vildozu i Kampaca? Potrošiš sav taj novac usred sezone, i onda ne plaćaš igrače? Ja sam samo zbunjen odakle je došao taj novac, kako sve to funkcioniše“, rekao je Džejms za „Basket News“.

Zvezdu je na početku ove sezone pojačao i Nemanja Nedovića, a sa spomenutim Petruševim kao jednim od najvećih talenata srpske košarke, crveno-beli su posle dugo vremena konkurentni za ulaz u Top 8.

Inače, nedavno je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da u Evroligi samo tri ili četiri ekipe od države dobijaju više novca od Zvezde i Partizana, dva srpska predstavnika u elitnom košarkaškom takmičenju.

BONUS VIDEO: Akcija za zakucavanje Mitrovića, umetnost Zvezdinih igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare