Foto: Starsport

Košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza proglašen je najboljim igračem u Evropi za decembar.

Evroliga je u ponedeljak objavila da je Vildoza pomogao da Zvezda od skora 4-6 dođe do 8-8, mada je pošteno reći da u poslednjem meču nije mogao da doprinese.

PROČITAJTE JOŠ:

U njemu je Barselona posle produžetka pobedila Crvenu zvezdu, a Vildoza se zbog povrede zadnje lože povukao sa parketa još u prvoj četvrtini i nije se vraćao.

Ali, sve što je Argentinac dotle radio bilo je u domenu majstorije, pošto je tokom decembra imao 15,8 poena i indeks 17,7 po utakmici.

Završio je kao prvi ili drugi po indeksu korisnosti u svakoj celoj utakmici koju bi odigrao što jasno svedoči o njegovom uticaju, a Zvezda je imala 4-2 tokom decembra, mada je trebalo da bude 5-1.

Na pet mečeva koje je celokupno odigrao, bio je u prva tri igrača u Evroligi po poenima ili indeksu, pa je postao tek drugi igrač Crvene zvezde sa priznanjem za igrača meseca. Prvo takvo priznanje dobio je Ognjen Kuzmić za januar 2017. godine.

Luka je tek treći Argentinac koji je postao najbolji tokom jednog meseca, posle Luisa Skole 2006. i Fakunda Kampaca 2019.

Na mečevima je Vildoza u proseku imao i 4,7 asistencija, te je nekoliko njegovih šuteva i dodavanja crveno-belima donosilo pobede.

Nažalost po navijače kluba sa Malog Kalemegdana, Argentinac koji je brzo osvojio srca „delija“, nije mogao dovoljno da pomogne protiv Barselone, inače bi skor Zvezde možda bio u plusu za dva (9-7).

Crveno-beli su se u međuvremenu požalili na ishod meča sa Barsom, pošto je Nikola Mirotić, košarkaš katalonskog kluba gazio aut-liniju pri prijemu lopte, pre nego što je pogodio trojku za produžetak u kom je Barselona slavila 99:94.

BONUS VIDEO: Akcija za zakucavanje Mitrovića, umetnost Zvezdinih igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar