Kendrik Nan (levo), foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Američki košarkaš Kendrik Nan stigao je u Panatinaikos.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Tu informaciju je prema pisanju specijalizovanih košarkaških portala sada samo potvrdio vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ:

PAO se ove sezone ozbiljno pojačao i uložio mnogo novca od trenera do igračkog kadra da bi bio konkurentan u Evroligi i to do sada nije davalo rezultata.

Panatinaikos jeste prvi u domaćem prvenstvu u Grčkoj sa četiri pobede, ali se već pisalo o narušenim odnosima između novog trenera Ergina Atamana i pojedinih igrača.

Atinski „zeleni“ su u elitnom takmičenju pobedili Baskoniju ai popeli su se do desetog mesta Evrolige sa dve pobede i tri poraza, što svakako nije zadovoljilo apetite vlasnika.

Zato stiže i Nan, nekadašnji košarkaš Los Anđeles Lejkersa, koji se povezivao i sa Olimpijakosom, Panatinaikosovim najvećim rivalom u Atini.

Pirejci su odlučili da dovedu Ignasa Brazdejkisa, pa je 28-godišnji Amerikanac koji je igrao i za Majami Hit i Vašington Vizardse pored Lejkersa, bio skup i dobar izbor.

Nan je kroz karijeru u NBA ligi imao 12,1 poen u proseku, a imao je i solidne procente šuta za tri poena sa 36,2 posto uspešnosti. Prosečno je imao i po 2,4 asistencije i skoka.

Sa Majamijem je stekao i iskustvo igranja u NBA finalu, pošto je Hit te godine poražen od Los Anđeles Lejkersa. Inače, Panatinaikos je pred ovu sezonu doveo Matijasa Lesora, Luku Vildozu, Aleksandera Balcerovskog, Huanča Ernangomeza i druge zvezde, ali nešto za sada nije „kliknulo“.

BONUS VIDEO Vil Hečer dobro pamti sve i govori za SK o Partizanu: Tu godinu ću zauvek pamtiti!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar