Košarkaš Partizana Bruno Kaboklo blistao je od sreće posle pobede nad Olimpijom iz Milana (82:69) u 13. kolu Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Partizanov Brazilac je imao 16 poena i bio je uz Kevina Pantera, Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija u napadu jedan od najzaslužnijih za to što crno-beli sad imaju skor 7:6 u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je od sredine treće, do sredine četvrte četvrtine napravio ogromnu seriju, završio ju je sa 31:4 i od debelog minusa otišao u plus od 12 poena, pa je svoje utiske podelio i Kaboklo.

„Da, nisam igrao mnogo agresivno u napadu na početku, ali promeniću svoj stav i biću mnogo agresivniji u napadu da pomognem timu, u mečevima kao što su ove je još teže, ali mislim da ćete me videti mnogo agresivnijeg u napadu, ali i u odbrani. Bilo je grešaka, ali radiću sve da budem bolji i da budem spreman za plej-of“, rekao je Kaboklo novinarima posle meča.

Osvrnuo se i na to što je u dvorani video više brazilskih zastava i opisao koliko mu to prija.

„Mnogo mi to znači, mnogo je emotivno, kada igram ovde osećam se kao da igram za Srbiju. To je neverovatno, kao da igram za svoju zemlju“, objasnio je Kaboklo, koga je bodrio sunarodnik Mateus Saldanja, koji igra za fudbalski klub Partizan.

Saldanja je baš u četvrtak popodne postigao poslednji penal u osmini finala Kupa Srbije protiv Grafičara, kojim je Partizan prošao dalje, a na utakmici košarkaša bio je i trener fudbalske ekipe Igor Duljaj.

„Sjajno je, mi smo prijatelji, nekada ja dolazim na njegove mečeve, nekada on na moje, ta podrška mnogo znači“, kaže Kaboklo.

Objasnio je i relativno jednostavan recept po kom igra, pošto je za kratko vreme uspeo da se snađe u crno-belom dresu.

„Mislim da mnogo ljudi zna kako igram, igram kao petica, ali mogu da šutiram spolja, da čuvam igrače spolja, pokušavam da uradim sve i da bude još teže za branjenje“.

Posebno je pohvalio navijače Partizana kojima je dao deo zasluge za preokret, jer je Partizan u trećoj četvrtini zaostajao 15 poena i gubio 60:45. Potom je prokomentarisao i izbor novog kluba u kom je odskora.

„Mislim da je bio najbolji izbor, trener je neverovatan, svlačionica je fenomenalna, mislim da ćemo imati sjajne uspomene iz ove sezone“, jasan je Bruno Kaboklo.

BONUS VIDEO: Svih 16 poena Bruna Kabokla protiv Olimpije u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar