Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Trener Fenerbahčea Šarunas Jasikevičus pričao je o skandalu protiv Monaka u četvrtom meču četvrtfinalne serije u Evrolige.

Francuski tim je pobedio na gostujućem terenu sa 62:65, te je tako izjednačio na 2-2 i izborio majstoricu na domaćem parketu, ali je meč u Turskoj obeležio skandal.

Navijači Fenerbahčea uleteli su na teren po poslednjem zvižduku sudije, te ušli u sukob sa igračima Monaka. Tu je nastala gužva, a sada se očekuje odluka Evrolige o kaznama.

PROČITAJTE JOŠ:

Šarunas Jasikevičus oglasio se odmah posle meča povodom ovog sukoba.

„Izvinjavam se gostima, izvinjavam se Monaku za ovaj incident koji se desio na kraju. To nije Fenerbahče, to nismo mi“, rekao je trener Fenerbahčea.

Turski tim je imao meč loptu na svom terenu, završnica četvrtog meča je bila neizvesna, ali Monako se izvukao i sada je u boljoj poziciji.

„Naš napor u samoj završnici je bio neverovatan, ostavili smo srce na terenu i ponosan sam na moje igrače. Idemo u Monako i borićemo se tamo kao ludi“, dodao je Litvanac.

Otkrio je šta baš nije nije bilo najbolje u igri Fenerbahčea.

„Pokušavamo da izgradimo nešto ovde, a nećemo imati kulturu izgovora i okrivljavanja spoljnih faktora. Moramo preuzeti odgovornost za danas. Čini se da su svi koji su uzeli loptu pokušali da uzmu sve u svoje ruke i sami reše probleme. To je negativan deo koji sam rekao svojim igračima“, naglasio je Jasikevičus.

Nije sve bilo tako crno po Fenerbahče.

„Pozitivan deo je to što sam rekao svojim igračima da na ovo ne gledam kao na izgubljenu priliku, iako je to mala prilika izgubljena pred našom publikom. Verovali ili ne, rekao sam svojim igračima da su moji heroji jer su ovaj meč ​​tretirali jednako ozbiljno kao petu utakmicu“, dodao je popularni Šaras.

Sada sledi analiza, dok je majstorica na programu u sredu od 18 sati.

„Imamo prilike da pobedimo u Monaku. Imali smo neverovatnu situaciju u prvoj utakmici. Celu seriju igramo bez veoma važnog igrača. Ići na petu utakmicu je zaista sjajna situacija. Sada se moramo vratiti na video i videti šta nismo uradili, iako je prilično jasno, nismo igrali jedan za drugog“, zaključio je litvanski trener.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar