Svi i dalje bruje o nemilim scenama iz Madrida.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Košarkaši Partizana savladali su sinoć Real Madrid sa 95:80 u drugom meču plej-ofa Evrolige i stigli do 2-0 u seriji, ali je velika pobeda ostala u senci opšte tuče koja je izbila na minut i 40 sekundi do kraja meča.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre su se pokačili Kevin Panter i Serhio Ljulj, nakon faula Španca, a onda su svi igrači oba tima uleteli na teren i izbila je ozbiljna tuča. Najagresivniji bio je Geršon Jabusele koji je davio i bacio na parket Dantea Egzuma, koji je krvav i sa povredom noge završio na parketu. Kasnije je uz pomoć saigrača napustio teren.

Sve ovo je u jutarnjem programu TV Nova komentarisao novinar portala Nova.rs Dušan Marković koji je događaj ispratio na licu mesta. On se osvrnuo na izjavu Željka Obradovića koji je nakon meča poručio da nijedan navijač Reala ne bi trebalo da se oseća neprijatno u Beogradu.

Rudi Fernandez i Željko Obradović Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

„Mislim da je on svestan delikatnosti trenutka sa dva aspekta – jedan je ono što bi Evroliga mogla da uradi, čini mi se da tom izjavom pokušava da spusti loptu i da se nada da neće biti nikakvih isključenja i sankcija, kako bi i on i trener Reala mogli da računaju na kompletne sastave“, istakao je Marković.

„Mnogi navijači koji su čekali da pozdrave igrače su postavljali pitanja da li će oni smeti uopšte da dođu u Beograd i da li znaju šta ih čeka ovde. Mislim da je i Željko Obradović bio svestan toga da svako dalje podizanje tenzija bi moglo da isprovocira neki incident u Beogradu. Znamo koliko je vatrena atmosfera i da je dovoljno da samo nekoliko navijača reaguje kako ne treba pa da to bude nemoguće iskontrolisati“, dodao je on.

Foto: BURAK AKBULUT / AFP / Profimedia

Marković je napomenuo da je Partizan nadigrao Real na način na koji niko nije dugo godina unazad.

„Već od drugog ili trećeg minuta je osećaj svih nas u hali bio da je Partizan mnogo bolja ekipa i da kontroliše utakmicu kao da je u pitanju neki protivnik sa sredine tabele. Takav odnos snaga je bio i toliko je Partizan bio dominantniji. Bila je evidentna nemoć Reala da igrački parira Partizanu u ovoj drugoj utakmici, za razliku od prve koja je bila neizvesna i uzbudljiva“, smatra on.

„Španska ‘Marka’ je ovaj poraz nazvala ‘najcrnjim u istoriji Reala’. Kao da su pokušavali u toj svojoj nemoći da provociraju igrače i da tim grubim faulovima nekako ispolje svu frustraciju za poraz koji je bio neminovan“, zaključio je Marković.

BONUS VIDEO: Tuča Partizana i Real Madrida