Foto: Ciamillo/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Normalno je da zvižde, da ometaju i da navijaju za svoj klub protiv mene, ali to ne smatram kao provokaciju"

Ognjen Dobrić će igrati protiv Partizana prvi put od odlaska iz Crvene zvezde (2016-2023) sa kojom je godinama pomerao granice. Bio je MVP, osvajao trofeje, ušao u klupsku istoriju… Šest puta je bio prvak Srbije, a u četiri navrata je osvajao ABA ligu i Kup Radivoja Koraća.

Prošlog leta je došlo vreme za prvi inostrani angažman, u Virtus je stigao sa svetskim srebrom iz Manile, a upravo sa ekipom iz Bolonje od 18.30 gostuje Partizanu u 17. kolu Evrolige.

Dobrić za Nova.rs kaže da uživa u Bolonji, kao i da jedva čeka da u Areni zaigra protiv crno-belih, što će biti i direktan duel za što viši plasman na tabeli.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, bivši košarkaš Crvene zvezde nikad nije bio na meti „grobara“, već je nekako uvek vladalo međusobno poštovanje između njih.

„Stvarno, ja nikad ništa ružno nisam rekao, niti doživeo sa njihove strane. Normalno je da zvižde, da ometaju i da navijaju za svoj klub protiv mene. To ni ne smatram kao provokaciju, ali ružne provokacije nikad nisu bile. Volim da igram pred njihovim navijačima, lep je osećaj igrati i derbi. Kad bi bilo i naših i njihovih navijača na derbiju, da bude gostujućih koliko god, to daje poseban osećaj, stvarno je drugačije. Kao kad je Kup u Nišu, i da nema incidenata, e to je inda pravi debri, mnogo je lepo igrati takve utakmice“, kaže Dobrić za Nova.rs.

Prvi put će 29-godišnji reprezentativac sad na megdan crno-belima otkako je letos napustio Mali Kalemegdan. Ako neko može saigračima da pomogne savetima, to je onda svetski vicešampion iz Manile.

„Nisu oni još videli i osetili atmosferu protiv Zvezde i Partizana, samo neki igrači jesu, ostali ne mogu da osete to kao ja ili drugi igrači iz Srbije. Reko sam im da će biti luda atmosfera i puna hala. Partizan ima dobre rezultate, navijači su uz njih i sigurno da će atmosfera biti kao do sada“.

Dodaje Dobrić i zašto veruje da ih puna Arena „grobara“ neće poremetiti…

Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

„Naša ekipa je sastavljena od iskusnijih igrača i verujem da ih neće to mnogo poremetiti, može njima da bude vetar u leđa, ali nas neće poremetiti. Tu su igrači kao što su Marko Belineli, Danijel Haket, Brajan Danston, Toko Šengelija, imaju i NBA i evroligaško iskustvo, ali sigurno da će biti lepo igrati u Areni“, zaključio je Dobrić.

U Virtusu beleži 5,4 poena i 1,9 skokova po meču za prosečno 16 minuta u Evroligi, ali stiče sve veće poverenje trenera Luke Bankija i očekuje se da će imati još bitniju ulogu u slavnom klubu.

Kako se privikao na Bolonju, zašto je izabrao baš Virtus, koliko prati Zvezdu i šta očekuje od nastavka sezone? Posebno smo se osvrnuli na Mundobasket i medalju sa Srbijom o čemu je nikad iskrenije i emotivnije pričao za Nova.rs, pa vas veliki intervju sa Ognjenom Dobrićem čeka u prazničnim danima, odnosno prvim danima januara 2024. godine.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.


Evroliga, 17. kolo

Četvrtak

Efes – Fenerbahče 18.30

Partizan – Virtus 18.30

Žalgiris – Makabi 19.00

Asvel – Real Madrid 20.00

Panatinaikos – Crvena zvezda 20.15

Bajern – Valensija 20.30

Milano – Baskonija 20.30

Petak

Alba – Olimpijakos 20.00

Monako – Barselona 21.00

Пласман обезедио Sofascore

BONUS VIDEO Šta sve Džejlen Smit donosi Partizanu i kako može da pomogne?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar