Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Etore Mesina, trener Olimpije iz Milana zadovoljan je što se vratio Šabaz Nejpir.

Nejpir je ubacio 16 poena protiv Kremone i bio je vodeći strelac svog tima u pobedi Olimpije Milano (74:51).

PROČITAJTE JOŠ:

Vratio se u Milano svega nekoliko meseci nakon što je stigao u Crvenu zvezdu, gde je bio jedno od najlošijih pojačanja. Ništa mu nije polazilo za rukom, nije pronalazio formu i već posle nekoliko nedelja je počelo da se piše kako šalje poruke ljudima iz Milana da hoće da se vrati u klub gde je odigrao prošlu sezonu.

Mesina je o tome pričao na konferenciji, Nejpir je preko društvenih mreža počeo da se prepucava sa italijanskim trenerom sa kojim je nekoliko nedelja kasnije opet počeo da sarađuje.

Sada, kada je bio jedan od najboljih u povratničkom debiju u Olimpiji, Mesina je rešio da ga pohvali i zahvali se i Crvenoj zvezdi.

„Pričaćemo o ugovornim obavezama kasnije, sada nije vreme. On je tu, srećan je što je došao. Napravio je veoma važan finansijski korak da bi došao i igrao ovde i zahvalni smo mu na tome. Mi smo uradili svoj deo posla, Zvezda je pomogla i hvala im na tome. Bila je to dobra kombinacija sa sve tri strane kako bi on došao u Milano i srećni smo“, rekao je Mesina posle meča.

Nejpir je prošle sezone u Olimpiji imao 15 poena, 1,8 skokova i 3,9 asistencija u Evroligi po meču, a ove sezone u Zvezdi 9,8 poena, 1,7 skokova i 2,3 asistencije.

„Dao je energiju timu, pogodio je neke veoma važne koševe. Dijego Flakadori je imaoo dosta koristi od toga, kontrolisali su dešavanja na terenu. Moram da se zahvalim i Šavonu Šildsu, jer sam mislio da neće moći da igra, ali je bio u timu. Kontrolisali smo njegovu minutažu, jer nije lako igrati samo dva dana posle duple evroligaške nedelje. Šabazovo prisustvo značiće mnogima na terenu, kada se vrati Maodo Lo, imaćemo trojicu plejmejkera i to mi se dopada“, objasnio je Mesina.

BONUS VIDEO: Dalekometna trojka Ej Džej Slotera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar