Sve zanimljive detalje pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Makabi iz Tel Aviva rezultatom 69:68 u hali „Aleksandar Nikolić“ u desetom kolu Evrolige.

Zvezda je briljirala u prvoj četvrtini, igrala je i dobru odbranu, dok je u napadu briljirao Luka Vildoza sa dve trojke. Razigran je bio i Džon Holand u uvodnim minutima, a krajem prve četvrtine odličan je bio i Filip Petrušev, koji je trojkom poslao crveno-bele na 27:18.

U drugom periodu odličan je bio Nikola Ivanović, delio je i asistencije, ali je ubaciao i trojke, pa je Zvezda uspela da održi prednost do poluvremena – 36:29.

PROČITAJTE JOŠ:

Početkom trećeg perioda viđena je serija promašaja sa obe strane, a pogotovo se Zvezda mučila u napadu. Makabi je nakon serije 2:10 poveo sa jednim poenom razlike, ali se Zvezda nije predavala. Na krilima Luke Mitrovića vratila je prednost i u poslednjih 10 minuta ušla sa prednošću od tri poena – 50:47.

Tokom cele poslednje deonice bio je egal, a najveća ludnica viđena je na kraju. Zvezda je na dva minuta do kraja imala prednost od sedam poena, ali je Lorenco Braun napravio seriju i doveo Makabi na 69:68. Makabi je imao napad za pobedu, Ivanović je izbio loptu, ali se Martin sapleo i nije uspeo da je sačuva. Ostalo je još devet sekundi do kraja utakmice, odgovornost je preuzeo Braun, ali je promašio trojku preko Branka Lazića i Zvezda je slavila.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Najefikasniji igrač kod Zvezde bio je Nemanja Nedović sa 12 poena i dva skoka, dok je Hasan Martin bio briljantan sa obe strane terena, a meč je završio sa 11 poena i šest skokova.

Kod Makabija ubedljivo najbolji bio je Braun sa 23 poena, šest skokova i sedam asistencija. Odličan je bio i Roman Sorkin sa 16 poena i šest skokova, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Zvezda je ovom pobedom nastavila niz uspeha od dolaska Duška Ivanovića, te je tako slavila na poslednja četiri meča. Ujedno je nastavljena i serija pobeda protiv Makabija – ukupno četvrta.

Crveno-beli sada imaju skor 4-6 u Evroligi i nalaze se na 13. poziciji, dok je Makabi na osmom mestu sa pet pobeda i isto toliko poraza.

U narednom kolu Zvezda igra protiv Virtusa kod kuće, dok će Makabi igrati u gostima protiv Bajerna iz Minhena.


EVROLIGA, 10. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv 69:68

/Nedović 12 – Braun 23/

20.00 Olimpijakos – Alba Berlin

20.30 Olimpija Milano – Fenerbahče

20.45 Real Madrid – Partizan

Petak

19.00 Monako – Bajern

20.00 Panatinaikos – Asvel

20.30 Barselona – Baskonija

20.30 Virtus – Anadolu Efes

20.45 Valensija – Žalgiris

Standings provided by Sofascore


Crvena zvezda – Makabi 69:68 (27:18, 9:11, 14:18, 19:21)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd, Srbija. Sudije: Oleg Latiševs, Mehdi Difala, Saulijus Racis.

Crvena zvezda: Vildoza 6, Nedović 12, Mitrović 8, Bentil 9, Petrušev 6, Dobrić 5, Ivanović 6, Holand 4, Kuzmić 2, Martin 11, Lazić, Marković. Trener: Duško Ivanović.

Makabi: Boldvin, Braun 23, Martin 5, Dibartolomeo 3, Holins, Pojtres, Nibo 10, Sorkin 16, Kolson 3, Hilijard 2, Adams. Trener: Oded Kataš.

Crvena zvezda - Makabi 69:68

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar