Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Ne prestaje da se priča o slučaju Crvene zvezde i Evrolige.

Unija igrača Evrolige (ELPA) imala uvid u dokumenta, dugovanja i transfera i nakon što su dobro upoznati sa celim kontekstom oko kazne Crvene zvezde, izrazili su podršku Fakundu Kampacu uz nadu da će ga uskoro videti na terenu, nakon što srpskom klubu bude ukinuta zabrana registracije igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Unija se oglasila saoopštenjemu kom stoji da je čitava situacija mogla da se razreši znatno drugačije.

Glavni razlog oglašavanja je što Kampaco neće moći da igra do marta.

„I dok ELPA podržava sistem naplate prilikom prekoračenja roka plaćanja, ključno je da tela Evrolige donose odluke u razumno kratkom vremenu. Ovo nije bio slučaj u ovoj situaciji, što je stvorili mnogo neželjenih stvari nesigurnosti, pogotovo za člana ELPA Fakunda Kampaca, koji je nedavno potpisao sa klubom. Uz to, dužina čitavog procesa je negativno uticaja na javno prihvatanje inače važnog sistema.

Na kraju, sankcija od 25.000 evra i zabrana registrovanja novih igrača bez dileme ne utiče na klub toliko koliko na jednog igrača, koji ne može da se bavi svojom profesijom na najvišem nivou neko vreme bez sopstvene greške. Za ELPA ovo je moglo i moralo da bude izbegnuto.

Zbog toga će ELPA nastaviti da radi na implementaciji poboljšanja pravila ne samo u pogledu efikasnosti i transparentnosti, već i da bi sprečila da se slične situacije dešavaju u budućnosti. ELPA će nastaviti da podržava Fakunda Kampaca u borbi sa pravnim delom ove odluke“, stajalo je, između ostalog, u saopštenju ELPA.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare