Američki košarkaš Majk Džejms je zvanično postao najbolji strelac u istoriji Evrolige na meču protiv Crvene zvezde.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Bek Monaka je Zvezdi ubacio 20 poena, a bilo mu je potrebno 12 da bi nadmašio Spanulisov dosadašnji rekord 4.455 poena i ima 4.464.

PROČITAJTE JOŠ:

Uradio je to na manje utakmica od slavnog Grka, a sada kaže da bi ga „uništio“ u igri jedan na jedan. Pričao je i o momcima koji su mu se svideli kad je prvi put došao u Evropu.

„Kad sam prvi put stigao svideli su mi se Serhio Ljulj, Nando De Kolo, Miloš Teodosić, Kit Lengford, Tajris Rajs, Malkolm Dilejni. Kako sam se razijao u ligi, mislim da je očito i Spanulis bio sjajan za gledanje, Dijamantidis je bio neverovatan“, kazao je Džejms za Evroligu.

Priča se promenila kada je reč o igri jedan na jedan, što je i Džejmsu, ali i brojnim drugim Amerikancima posebno bitan od basketa u kraju do košarkaškog parketa.

„Jedan na jedan? Verovatno bih ga pobedio, ne zato što je on loš, ili tako nešto. Ja više volim tu igru, a on je koristio pik end rolove veoma dobro. Kad dobije preuzimanje, onda stvori prostor za šut. Jedan na jedan je više moj element. On ne ide na ljude jedan na jedan, a to je ono što ja radim i to je više moja stvar nego njegova“, kazao je Džejms.

Objasnio je da ga je igranje u Evroligi nateralo da se brže i da sazri, tvrdeći da je u Evropi bio prepušten sam sebi i da se gradio od nule. Onda je odgovorio i na pitanje da li je lakše davati koševe u Evroligi ili u NBA.

„Dinamika onoga kako je Evroliga stvorena, sa pravilima i manjim terenom, bez defanzivne tri sekunde, sama zamisao o poentiranju u Evropi je teža, jer se traži više fizička igra, u skladu sa tim kako ti pravila dozvoljavaju da igraš. Zato je u tim aspektima teže poentirati u Evropi“, rekao je Džejms.

BONUS VIDEO: Majk Džejms najbolji strelac Evrolige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar