Foto: Starsport

Amerikanac je oduševljen.

Direktor Evrolige Maršal Glikman je u podkastu košarkaška Olimpije Kajla Hajnsa govorio o aktuelnim temama, a dotakao se i atmosfere na utakmicama u Beogradu.

On je istakao da je atmosfera koju su napravili navijači Partizana „kupila“ njegovog sina.

PROČITAJTE JOŠ

„Verujte mi kada kažem, najviše slušam svog sina koji ima 22 godine i vidim šta ga zanima. Imao je poteškoća da prati Evroligu jer je navikao na NBA, ali onda sam ga odveo u Beograd na utakmicu Partizana i posle toga je sve bilo jasno. Sada Evroligu prati svake nedelje. Imamo svetlu budućnost, posebno u državama kao što su Nemačka, Francuska i Engleska. Želimo da vidimo nastavak rasta u Italiji. Jednostavno, postoji mnogo toga dobrog u Parizu, Londonu, Milanu i Berlinu“, rekao je Glikman.

Osvrnuo se direktor Evrolige i na saradnju sa Dejanom Bodirogom.

Foto: Starsport

„Dejan je sjajan. Upoznao sam ga dok je još igrao za Barselonu sa Šarasom, a Pešić je bio trener. Bio je neverovatan kao igrač, kao Leri Bird, sve je mogao na terenu. On dolazi sa Balkana, a to donosi određeni mentalitet i ima zanimljiv pogled na stvar. Kada sam dolazio ovde, bio sam mišljenja da nema puno ljudi u Beogradu, a on je odmah skočio rekao mi je sačekaj, idi tamo i vidi. Naterao me je odmah posle Božića da sednem na avion i odem u Beograd. Sjajno smo se proveli u Srbiji. Imao sam priliku da osetim šta je to Beograd, i video sam na primeru Beograda da ne mora svaka odluka da bude vezana samo za pare. Beograd je košarkaški centar i to globalni centar. Možda na nivou Njujorka, svi u gradu obožavaju košarku i stvarno sam se oduševio“, zaključio je Glikman.

BONUS VIDEO Blokada Lesora nad Gudurićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar