Foto: EPA-EFE/Panagiotis Moschandreou

Neverovatan meč.

Košarkaši Panatinaikosa poraženi su u derbiju 1. kola Evrolige od Olimpijakosa sa 88:78 nakon produžetka.

Zaista smo gledali fantastičan duel dva velikana, sa puno preokreta i ludom atmosferi u „OAKA“ areni.

PROČITAJTE JOŠ

Najefikasniji u redovima Panatinaikosa bio je Kostas Slukas sa 20 poena, Marijus Grigonis je dodao 17, a Matijas Lesor 10 poena i isto toliko skokova.

Nikola Milutinov je upisao 15 poena i sedam skokova, Alek Piters i Tomas Vokap 17, dok je Najdžel Vilijams-Gos 16.

Sve je počelo relativno mirno i dva grčka kluba su razmenjivala poene u prvoj deonici. Zablistao je odmah Nikola Milutinov u dresu crveno-belih, ali je brzo zaradio dva faula i gotovo da je presedeo celu drugu četvrtinu.

Kostas Slukas je sa druge strane predvodio redove Panatinaikosa i upravo je on bio najzaslužniji za to što je ekipa Ergina Atamana imala prednost od sedam poena na poluvremenu.

Nisu bile zvezde Olimpijakosa raspoložene i to je tako trajalo sve do kraja treće deonice, kada je tim srpskog košarkaša vezao 11 poena.

Poseban spektakl viđen je u poslednjoj deonici. Pogađala je Panata vezane trojke, zatim Olimpijakos i to je trajalo sve do poslednjeg minuta.

Kako bi jedni stigli do prednosti, tako bi drugi vratili istom merom. Bivši košarkaš Partizana, Matijas Lesor je sa nekoliko zakucavanja raspalio „OAKA“ arenu, dok je Slukas trojkama održavao ekipu u meču.

To je sa druge strane radio Najdžel Vilijams-Gos, a u poslednji minut ušli smo sa rezultatom 74:74. Slukas je napravio faul u napadu, da bi Tomas Vokap promašio trojku.

Matijas Lesor je zatim uhvatio skok u odbrani, ali je jeftino „prodao“ i izgubio loptu i tako omogućio Olimpijakosu da ima posed na 20 sekundi do kraja. Ipak, promašio je polaganje Vokap, a isto je na drugoj strani uradio i Slukas, te smo otišli u produžetak.

Tamo je usledio totalni raspad Panate, pošto je Olimpijakos napravio seriju od 12:0, u kojoj smo videli zakucavanje Milutinova preko Lesora, ali i trojke Gosa i Ajzee Kenana.

Standings provided by Sofascore

EVROLIGA, PRVO KOLO

ČETVRTAK

Crvena zvezda – Asvel 94:73

Makabi – Partizan 96:81

Barselona – Anadolu Efes 91:74

Bajern Minhen – Alba 80:68

Virtus – Žalgiris 79:82

PETAK

Fenerbahče – Olimpija Milano 85:82 – produžetak

Panatinaikos – Olimpijakos 78:88 – produžetak

Baskonija – Real Madrid

Valensija – Monako


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Nezapamćen skandal – Makabi bez borbe u finalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar