Navijači Crvena zvezda
Navijači Crvena zvezda; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Čeka nas prvi, istorijski evroligaški derbi između Partizana i Crvene zvezde (četvrtak, 20.30), a zvanično nije dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. Iako je ranije bilo drugačijih najava.

„Delije“, najvatrenije pristalice Crvene zvezde, odlučile su da se oglase saopštenjem jer im nije jasno da li će moći da prisustvuju susretu. Zvanično neće biti gostujućih navijača na susretu.

PROČITAJTE JOŠ

Pre nekoliko dana je Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, najavio da će biti navijača Zvezde na tribinama.

„Mi ćemo dati nivo 400 gostujućim navijačima, mi se nećemo ponašati kao što se ponašala Barselona prema našim navijačim, ali je mnogo važno da utakmica protekne u miru. Daćemo sve od sebe da je obezbedimo, nivo 400 će biti otvoren za njihove navijače“, poručio je Mijailović na „TV Prva“.

Samo par dana kasnije usledilo je i saopštenje kluba koje demantuje ovu izjavu.

Zvezda je slavila u prvom derbiju u ABA ligi ove sezone, a u hali „Aleksandar Nikolić“ tada nije bilo gostujućih navijača.

Sada je isti potez napravio i Partizan, koji je istakao da će gostujući tim prema propozicijama dobiti mesta koja se nalaze u produžetku gostujuće klupe i da nikakvog drugog mesta na kojem će se gostujući navijači u dvorani okupljati neće biti.

Upravo zbog toga su se oglasili i navijači Zvezde.

„Jedno priča, drugo radi.

Ostoja Mijailović izjavio je u programu uživo da će gostojući navijači moći da uđu u halu, međutim…“, stajalo je u saopštenju uz snimak govora Mijailovića.

Foto: Screenshot RSB forum

BONUS VIDEO Partizanovi navijači i atmosfera u Areni protiv Valensije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare