Dante Egzum Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Australijski košarkaš Dante Egzum biće na raspolaganju treneru Željku Obradoviću za meč sa Real Madridom.

Egzum se povredio u finišu drugog meča Top 8 faze u Madridu, kada je Partizan pobedio 95:80. Na njega je tokom opšte tuče na terenu, nastale zbog grubog i nesportskog faula Serhija Ljulja na Kevinu Panteru, naleteo Geršon Jabusele.

PROČITAJTE JOŠ:

Jabusele je pokupio Egzuma i rvačkim zahvatom ga bacio o pod, zbog čega je kasnije suspendovan na pet utakmica, dok je Dante morao da štake, pa na rehabilitaciju.

Isprva se mislilo da je povreda tetive opasnija, trener Obradović je dan pred utakmicu sa Realom rekao da je bila, ali i da Partizanov tim lekara daje maksimum da Egzum bude deo tima.

Žoc kaže i da je igrač sam insistirao da zaigra, svestan rizika, tim pre što neće biti na terenu Pantera i Lesora. Panter je suspendovan na dve utakmice, Lesor na jednu, a Egzum će, mimo svih prognoza moći da se nađe na parketu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

@pbg.news је поделио/ла објаву

Upravo sa rehabilitacije se pojavila fotografija, dok sa Egzumom predano rade doktor Moma Jakovljević, ali i Stefan Lungulović, Stefan Dunjić i Marko Jovanović.

Četvorica članova lekarskog, odnosno fizio tima Partizana osposobili su Egzuma i za 72 sata zajedno sa igračem izveli pravo malo čudo.

Egzum će stoga morati da preuzme deo odgovornosti uz Aleksu Avramovića, Danila Anđušića i ostale dostupne igrače, da Real već posle prve utakmice pošalje kući, a Partizan na Fajnal-for Evrolige.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели pbg.tv 📺⚫⚪ (@pbg.tv)

BONUS VIDEO: Obradović: Dante će biti u timu, a Tavaresa ćemo braniti kao u prvoj utakmici u Madridu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar