Dešavanja iz Pionira pratite na Nova.rs.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Monako rezultatom 92:68, uz neverovatnu partiju Filipa Petruševa.

#related-news_0

Pre samog susreta viđena je jedna emotivna scena, kada je, nakon burnog rastanka sa Zvezdom, Saša Obradović, inače igračka legenda crveno-belih, dočekan ovacijama, a on je odgovorio na prelep način – došao je do centra, kleknuo, par puta udario po grbu Zvezde i potom ga poljubio, što je izazvalo ovacije.

Crveno-beli su odlično ušli u meč, preko Luke Mitrovića i Filipa Petruševa su stigli do 4:0, nakon čega se razigroa Majk Džejms, vezao pet poena za preokret, potom pogodio još jednu trojku za 8:6, ali je usledio fantastičan period tima sa Malog Kalemegdana.

Prvo je Duško Ivanović nakon jedne loše sudijske odluke, kada je lopta dodeljena Monaku iako je na putu ka autu posle Filipa Petruševa zakačila Donatasa Montejunasa. Ivanović je burno reagovao, ušao i u svađu sa sudijama koje su preinačile odluku.

Od tog momenta praktično je postojala samo Zvezda na parketu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prvo je Nemanja Nedović vezao pet poena, pogodivši trojku pa za dva posle prodora, nadovezao se Luka Mitrović sa četiri uzastopna poena, a nakon dve minijature Luke Vildoze razlika je otišla na 23:11 – Argentinac je posle dve nedelje pauze zbog povrede prvo pogodio trojku, pa prelepom asistencijom krunisao lep napad i Ognjenu Dobruću „serivrao“ zicer za 23:11.

Tim tempom nastavljena je druga četvrtina, nakon Stefana Markovića ponovo je Nedović zablistao sa dve vezane trojke, a nakon poena Mitrovića posle ofanzivnog skoka i zakucavanja Petruševa Zvezda je imala višak od 12 poena, 39:27.

U završnici druge deonice viđena je fantasitčna situacija kada je Branko Lazić pokazao zašto je kapiten i na svoj 34. rođendan među tri igrača gostiju „ukrao“ ofanzivni skok i Mitroviću dao priliku da pogodi, potom je i Vildoza majstorijom dao koš uz faul a tim sa Malog Kalemegdana na poluveme otišao sa 54:36.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U drugom delu Monako je ušao nešto bolje, vezali su pet poena, pripretili, ali je Zvezda još jednom bila maestralna, sačuvala prednost (60:45), a meč je prelomljen serijom od tri vezane trojke u poslednjim momentima trećeg dela – prvo je Dobrić bio precizan, zatim Vildoza uz dosta sreće, da bi Stefan Lazarević doneo ogromnih +22.

Monako je od tog momenta igrao sa ciljem da spreči da Zvezda slavi sa preko 18 poena viška zbog +18 iz prve utakmice u na njihovom parketu (81:63), ali su Vildoza i Petrušev trasirali put, a Lazić trojkom zapečatio sudbinu gostiju.

Na kraju, 92:68, uz fantastičan meč Petruševa koji je ubacio 21 poen, Mitrović je dodao 15, Nedović je brojao do 11, a dvocifren je bio i Dobrić sa 10.

Vildoza je dobio 16 minuta, ubacio devet poena, ali je u odsudnim trenucima bio fantastičan, dodao na to četiri prelepe asistencije i uz Petruševa i Nedovića bio najvažniji za trijumf Zvezde.

Kod Monaka Džejms je brojao do 26.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crvena zvezda – Monako 92:68 (23:15, 31:21, 18:14, 20:18)

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd); Sudije: Huan Karlos Garsija, Serhio Silva, Sefi Šemeš

Crvena zvezda: Holand, Vildoza 9, Lazarević 4, Mitrović 15, Lazić 9, Dobrić 10, Raduljica, Ilić, Nedović 11, Marković 9, Kuzmić 4, Petrušev 21

Monako: Braun 7, Okobo 6, Blosomgejm 6, Makundu 5, Kuture, Dijalo 6, Montejunas 4, Utara 3, Strazel 1, Hol 5, Džejms 25

Standings provided by Sofascore

Evroliga, 18. kolo

Četvrtak

Fenerbahče – Bajern 79:71

Crvena zvezda – Monako 92:68

20.00 Alba – Real

20.30 Virtus – Olimpijakos

Petak

20.00 Asvel – Valensija

20.00 Panatinaikos – Makabi

20.30 Barselona – Efes

20.30 Olimpija Milano – Žalgiris

20.30 Partizan – Baskonija

Crvena zvezda - Monako 92:68