Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaš Baskonije i nekadašnji igrač Partizana Kodi Miler-Mekintajer jedno je od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Evroligi, a u intervjuu za "Basket Njuz" je otkrio da je hteo da napusti košarku.

„Brate, gotov sam“, napisao je Kodi u poruci menadžeru jednom prilikom.

Pročitajte još

„Kako to misliš, gotov si?“, upitao je Herard Raventos.

„Gotovo sam sa košarkom. Ne vredi“, bio je očajan bugarski reprezentativac.

Miler-Mekintajer je nedavno ostvario četvrti tripl-dabl u istoriji Evroligi. Bilo je to na utakmici protiv Asvela kada je imao 11 poena, 11 skokova i 20 asistencija.

“Ispadneš sa Andorom… Daješ sve od sebe, boriš se, a stalno gubiš. Onda ideš u Tursku, tamo nam je išlo dosta dobro dok smo igrali u našem gradu. Kad smo se preselili u Istanbulu nismo mogli utakmicu da dobijemo. Svi smo bili psihički prazni posle zemljotresa. Ljudima iz ekipe su umirali članovi porodice“, rekao je Mekintajer

„Bukvalno sam mogao da život izgubim zbog košarke. To nije situacija u kojoj želim da budem. Šta da je Gazijantep bio na pogrešnom kraju grada? Umro bih u situaciju u kojoj ni isprva nisam bio srećan“, rekao je bek Baskonije.

Potom je procvetao u Baskoniji.

“Mnogo mi je značilo sve to, posebno u ovoj situaciji. Imaš 29 godine, dve poslednje sezone si ispao iz lige, debituješ u Evroligi. Niko nije očekivao da ja budem dobar, ni da Baskonija bude dobra sa mnom na pleju. Radim ovo i za sve one momke koji kod kuće ustaju svako jutro da bi igrali košarku samo zato što je vole, a koji nisu dobili ovakvu šansu. Možda zbog okolnosti, moda zbog povrede, zbog raznih faktora. Tako je ovo i za njih“, rekao je Miler-Mekintajer.

Bugarski reprezentativac ove sezone postiže prosečno osam poena, 4,4 skokova i 7,3 asistencije uz indeks korsnosti 14 po utakmici u Evroligi. Njegova Baskonija je na osmom mestu sa 14 pobeda i 13 poraza i nadomak je plej-ina.

Za Partizan je igrao u sezoni 2020/21.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar