Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Baš kako su želeli, tako su crveno-beli počeli duplo kolo i u sjajnom raspoloženju dočekaće Barselonu (petak, 20 časova) u narednoj rundi, takođe u Beogradu.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Valensiju u beogradskoj Areni rezultatom 82:64 u meču 24. kola Evrolige.

Zvezda je sada na skoru od 10 pobeda i 14 poraza, dok Valensija ima skor od 12-12 i trenutno je u plej-in zoni.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa trenera Janisa Sferopulosa još uvek ima šanse da se nađe u borbi za plej-of, ali su one zaista veoma male i crveno-belima će biti potrebno čudo kako bi se našli tamo.

Utakmica protiv Valensije pokazala je ono što su već svi i znali, a to je uticaj koji Miloš Teodosić ima na igru tima.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Meč sa španskom ekipom je završio sa šest poena i sedam asistencija i ponovo je bio pokretač svih napada dok je bio na terenu, a sam je insistirao da igra meč protiv Valensije i to pod injekcijama, što je i sam Sferopulos potvrdio nakon utakmice.

„Da, Teo je želeo sam da igra. Igrao je pod injekcijom, ima veliko srce i želi da pomogne timu“, rekao je Sferopulos.

Pored Teodosića najbolji pojedinac Zvezde bio je Nemanja Nedović koji je ubacio čak 27 poena i gotovo da nije mogao da promaši (8/12 iz igre).

Uveo se Nedović trojkom, koju je pogodio tokom Zvezdine serije koja je slomila rivala, a zatim bio precizan i sa linije penala, nakon što je trener Valensije Aleks Mumbru dobio tehničku grešku zbog prigovora.

Na poluvremenu je imao 11 poena, a i u drugom je nastavio da rešeta koš protivnika. Iako svaki meč Valensije izgleda kao da gledate usporeni snimak, zbog njihovog snažnog i staloženog načina igre, Nedović je u momentima ubrzao, nije čekao da se postave u odbrani, i čini se da je upravo to bio ključ njegove dobre igre.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U trećoj četvrtini Nedović je proveo na terenu nešto preko šest minuta i uspeo da je ubaci 13 poena.

Dobila je i neočekivanog junaka Zvezda u vidu centra Majka Tobija.

Na sjajan način je odmenio Džoela Bolomboja koji na ovom meču nije ubacio nijedan koš, a imao je šest skokova.

Tobi je protiv bivšeg kluba postigao 11 poena, uz četiri skoka i tri asistencije i to sve pošto je protiv Partizana u ABA ligi odigrao samo tri minuta.

„Tobi je ušao i doneo nam nešto posebno, igrači moraju biti spremni uvek kada ih trener pozove, svi moraju da pomognu timu da upiše pobedu“, rekao je Sferopulos.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Bolomboj jeste zakazao na ovoj utakmici, ali tokom čitave sezone vuče Zvezdu i jedini je pojedinac koji je konstantno dobar.

Beleži Amerikanac, sa ruskim pasošem, 9,9 poena uz 5,4 skokova u Evroligi za 25,3 minuta na parketu.

Apsolutno je opravdao poverenje i istakao se, ne samo u odbrani, kako se očekivalo kada je potpisao, već i na drugoj strani terena.

Zbog toga je produžio ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana do 2026. godine i tako će postati jedan od retkih koji će u Beogradu ostati duže od tri godine.

Zvezda je prvi put posle sezone 2018/19 uspela da produži ugovor sa inostranim igračem, a prethodni koji je to uradio bio je Grk Stratos Perperoglu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zatim je u četiri sezone puštala strane igrače da odlaze iz tima i nije uspela da zadrži neka poznata imena kao što su Lorenco Braun i Kevin Panter.

Tu lošu tradiciju nedostatka kontinuiteta i nadgradnje prekinuo je Bolomboj, a navijači se nadaju da će se isto učiniti sa mnogim drugim igračima.

Zvezdu čeka meč sa Barselonom koji će ugasiti sve snove u eventualnoj borbi za plej-of, ili će dodatno probuditi nadu među crveno-belima.

Svetski bukmejkeri ocenjuju da Zvezda ima 27 odsto šansi da se nađe u plej-ofu, odnosno svako ko bude uložio novac na to u ovom trenutku dobiće 3,7 puta veći novac.

Standings provided by Sofascore

Sve mečeve Evrolige/Evrokupa gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Najboljih 10 poteza utakmice Crvena Zvezda vs Valensija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar