Trinkijeri bio u depresiji i zato je napustio Partizan
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Andrea Trinkijeri, trener Bajerna iz Minhena vraća se u četvrtak u Beograd, gde će igrati protiv Partizana.

Bajern od 20.30 gostuje crno-belima u Areni, a Trinkijeri je u nemački klub otišao upravo iz Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije uspeo da ga vrati u Evroligu, možda ga nije poslužila ni sreća u sezoni u kojoj je klub iz Humske bio u „pol poziciji“ pred prekid sezone zbog pandemije koronavirusa.

Po dolasku u Beograd na klupu slavnog srpskog kluba, Trinkijeri je rekao da nije tu zbog novca i da je Partizan za njega „tradicione di familija“.

Na pitanje o plati, uzvratio je kontrapitanjem: „Je l’ ti misliš da sam ja ovde zbog para?“, ali je onda tužio klub po odlasku baš zbog zarada.

Ostoja Mijailović, predsednik Partizana kasnije je u više navrata kritikovao italijanskog stručnjaka, tvrdeći da nije ispoštovao dogovor.

Dogovor je navodno bio da se, nakon što je Vlada Srbije zabranila dolazak navijača na utakmice, igračima privremeno smanje plate za 10-20 odsto i da se vrate ako tim uđe u Evroligu.

„Na to je meni tadašnji trener pružio ruku, dao mi do znanja da je to korektno, pa sam smatrao da je bilo dogovoreno. Naravno, to je bila lažna ruka i samo su tražili malo vremena da napuste klub i odu u drugu ekipu. To je jedina istina koja je sada neka engima o kojoj on priča, kao i neki naši navijači“, pričao je Mijailović o Trinkijeriju.

mijailović
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Bilo kako bilo, Andrea, je ekipu Partizana doveo do četvrtfinala Evrokupa, a ni tu sezona nije nastavljena, pa je to bio dupli maler za Partizan.

Posle njega do dolaska Željka Obradovića uspeha nije bilo, ali su i navijači crno-belih podeljeni po pitanju podrške ili prozivke za nekadašnjeg trenera.

Isto tako je opet aktuelna njegova rečenica „je l’ ti misliš da sam ovde zbog para“, premda je on pred meč uputio lepe reči za Partizan, evocirao je uspomene i pohvalio navijače.

Andreja Trinkijeri i Kori Volden FOTO: STARSPORT

Upravo će oči biti uprte ka njima jer je delu sigurno „Trinki“ ostao u lošem sećanju, drugi neće lepo dočekati Korija Voldena.

Volden je crno-beli dres zamenio crveno-belim pre odlaska u Bajern, a svi skupa će verovatno gromoglasno pozdraviti Ognjena Jaramaza i Vladimira Lučića.

BONUS VIDEO: Koševi Efesa koji umalo nisu bili kobni po Partizan