Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Velika energija, velika brzina i na kraju velika žrtva za klub i reprezentaciju.

Aleksa Avramović je u pobedi Partizana nad Olimpijom iz Milana doživeo prelom, a to će ga udaljiti od terena, po prvim informacijama, šest nedelja.

PROČITAJTE JOŠ

Reprezentativac Srbije je tako doživeo četvrti prelom od kada je postao član Partizana, a dva puta je lomio nos. Velika požrtvovanost i bespoštedna borba su uzeli danak, a to je bila jedina stvar koja je pokvarila sjajni utisak crno-belih protiv Olimpije.

U februaru prošle godine je tokom finala Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde polomio nos. Nakon toga je morao da nosi zaštitnu masku.

„Aleksa je nažalost doživeo potpuni prelom nosa. Obavili smo snimanja, namestili smo šta je bilo moguće. On je sada sa reprezentacijom i preporučio sam da može da igra samo sa zaštitnom maskom koju će morati da nosi narednih 15 dana“, rekao je tada o povredi Avramovića doktor Partizana Moma Jakovljević.

Avramović je bio maestralan i sa maskom, pa je protiv Zvezde ubacio 33 poena u ABA ligi.

I kada je trebalo da nastupi za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu doživeo je povredu. Polomio je desnu šaku, nije bila potrebna operacija, ali je morao da nosi gips.

Naredne sezone je polomio levu šaku tokom plej-of serije sa Realom. Nezgodno se dočekao nakon skoka i pokušaja da blokira Valtera Tavaresa.

Ove sezone je opet polomio nos, pa je počeo da nosi masku. Doživeo je prelom protiv Cedevite Olimpije, ali je uspeo da se vrati nakon 10 dana.

I onda novi prelom, nova pauza. Ovog puta skočni zglob…

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Aleksa Avramović iznet sa terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar