Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Adam Hanga i Džoel Bolomboj pričali su pred srpskim novinarima o utakmici sa Valensijom, koja se igra u utorak od 20 sati u beogradskoj Areni.

Hanga je pohvalio odbranu Valensije, koja je u vrhu Evrolige.

„Još jedna teška utakmica, još jedna teška nedelja, protiv protivnika koji je jako opasan. Upravo su izgubili od Malage, pa očekujemo reakciju sa njihove strane. Veoma su fizički dobar, ovo je tim koji igra jako dobru odbranu, veoma težak meč za nas, ali moramo da pobedimo. Mislim da je tim koji igra jako dobru odbranu, pa naš napad mora biti strpljiv i pametan. Odbrambeno moramo biti kao protiv Partizana, kontrolisati ritam igre, to su ključevi narednog meča“, rekao je Hanga.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije hteo da priča o derbiju sa Partizanom, koji je Zvezda dobila.

„Ta utakmica je u prošlosti, nije važno šta se desilo. Imate toliko utakmica u kratkom periodu. Ne možete razmišljati o tome šta se desilo u prošloj, već morate razmišljati o sledećoj utakmici. Kao što trener kaže moramo tretirati svaku sledeću utakmicu kao finale. Borimo se za život u Evroligi da uđemo u plej-in“.

Zvezda sada treba da iskoristi domaći teren.

„Uvek je užitak igrati kod kuće. To je velika prednost, moramo preuzeti inicijativu i sa našim navijačima se boriti do poslednjeg trenutka“.

Hanga konačno blista u dresu Zvezde, nakon što je imao problema sa povredom kolena.

„Da, da, osećam se mnogo bolje, videli ste na poslednjih nekoliko utakmica, osećam se bolje fizički, shvatio sam da mogu da prodirem, da mogu da skočim i zakucam. Trebalo je neko vreme, van terena sam bio sedam nedelja, pa je trebalo vremena da se povratim. Sada sam agresivniji i osećam se bolje“, zaključio je Hanga.

Šabaz Nejpir i Adam Hanga na meču u Milanu; Foto: Fabrizio Carabelli/SOPA Images/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bolomboj zna da njegov tim čeka težak meč.

„Sigurno će biti borba. Nekoliko igrača im fali, neki su novi pridošli, doći će ovde i boriće se za pobedu, biće borba.“

Kratko se osvrnuo na derbi.

„To je emotivna utakmica, samo mi je drago da smo dobili. Na kraju dana izađete sa pobedom, a sutra morate da ostavite to iza sebe i fokusirate se na sutra, nama sledi duplo kolo.“

Valensija će verovatno biti bez Brendona Dejvisa.

„Ne mislim da će biti lakše, neko će se već istaći. Imaju veoma velik roster, puno igrača koji se mogu istaći. To je najopasniji period, pogotovo ako izlate iz poraza. Ti ljudi moraju iskočiti i biti spremni.“

Gilespi je nadomestio slabiju partiju Bolomboja (na slici), Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nije mogao da proslavi rođendan van košarkaškog terena.

„Ne, moraću da promenim termin večere, morao sam odraditi šuterski trening ujutru, došao sam kući kasno.“

Bolomboj igra u sjajnoj formi.

„Lično se osećam dobro, u dobroj sam formi. Moji saigrači i ja ostajemo u dobroj formi, dobijamo dobar tretman, pokušavamo da se odmorimo najviše, da brinemo o svojim telima. Mnogo je utakmica, moramo biti spremni“, zaključio je Bolomboj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar