Photo by Pedja Milosavljevic

Velika pobeda crveno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Ferencvaroš u meču 3. kola grupe H Lige Evrope rezultatom 4:1.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvu šansu na meču imao je Ferencvaroš, kada je Aisa Lajduni natrčao na loptu u kaznenom prostoru Zvezde, ali je njegov šut Marko Gobeljić uspešno izblokirao. U 15. minutu Muhamed Bešić, inače fudbaler iz Bosne i Hercegovine, polukontru je okončao udarcem veoma loše.

Usledili su naleti Crvene zvezde, ali je Marko Gobeljić loše šutirao, potom je Aleksandar Pešić lep pas Mirka Ivanića loše okončao.

No, sve je to bio uvod u blistava 33 minuta igre tima sa Marakane.

Prvo je u 26. minutu Marko Gobeljić centrirao, Ivanić visoko skočio i šutirao glavom, ali je njegov udarac Henri Vingo, američki internacionalac u redovima mađarskog tima, rukom udario, pa je arbitar Lorens Viser pogledao snimak nakon signalizacije iz VAR sobe, pokazao na belu tačku, a Gelor Kanga sjajnim udarcem pogodio za 1:0.

Osam minuta kasnije, Pešić se iskupio za promašaj sjajnim centaršitom sa gol-aut linije, uprkos tome što je bio u duelu sa jednim igračem mađarskog tima, Aleksandar Katai je varkom tela odvukao igrača, stvorio prostor Stefanu Mitroviću koji se na sjajan način oslobodio čuvara i zakucao loptu u mrežu.

Tim rezultatom okončan je prvi deo, a u drugom poluvremenu eksplodirali su Katai i Kanga.

Prvo je Katai u 50. minutu dobio pas od Gobeljića na ivici kaznenog prostora i savršenim udarcem pogodio sam ugao gola rivala. Kanga je to shvatio kao izazov, pa je u 60. minutu nakon pasa Ivanića raspalio po lopti, a ona poput one iz avgusta 2017. godine protiv Krasnodara završila u mreži.

Do kraja meča Zvezda je primila gol nakoin loše odbrane koju je Kristof Zakarijasen u 71. minutu kaznio, ali pobeda nije bila nijednog momenta pod znakom pitanja.

Ovim trijumfom crveno-beli su stigli do prve pobede i prva tri boda u ovogodišnjem takmičenju, a kako je Monako sa 3:1 savladao Trabzon, crveno-beli još uvek drže sve u svojim rukama i imaju šansu da se domognu jedne od prve dve pozicije.

Naredni meč Zvezda će odigrati protiv istog rivala u Mađarskoj, 13. oktobra.

Crvena zvezda – Ferencvaroš 4:1 (2:0)

(Kanga penal 27, 60, Mitrović 35, Katai 50 – Zakarijasen 71)

Stadion: „Rajko Mitić“ (Beograd); Sudija: Lorens Viser (Belgija); Poseta: 36.793

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Eraković, Dragović (od 72. Nikolić), Rodić, S. Mitrović (od 62. Pankov), Sanogo (od 62. Srnić), Kanga (od 80. Mustafa), Ivanić, Katai (od 72. Motika), Pešić

Ferencvaroš: Dibuš, Vingo, Knoster, S. Emae, Botka (od 77. Botka), Laiduni (od 67. Gojak), Bešić (od 57. Vecsei), Zakarijasen, Traore, Boli (od 57. R. Emae), Nguen (od 66. Markinjos)