Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Bundesliga bi u novu sezonu trebalo da zakorači 18. septembra, sa publikom, ako se pitaju čelnici Union Berlina.

„Svaki klub treba da odgovara za sebe, jer se higijenske mere razlikuju od stadiona do stadiona. Na primer, 28.000 navijača moglo bi automobilom da dođe do Alijanc arene koja ima 14.000 parking mesta, ali za manje stadione treba naći i druge koncepte. A naš nudi prednosti“, rekao je predsednik berlinskog kluba Dirk Cigler.

PROČITAJTE JOŠ

On smatra da njegov tim može da gleda 20.000 navijača koji će biti potpuno bezbedni ukoliko ispune uslove koje je klub predložio.

„Nas može da gleda 20.000 zdravih ljudi. Najsigurniji je koncept su testovima. Uvereni smo da je efikasnost naših higijenskih mera veća od efikasnosti socijalne distance i maski.“

Raspodela karata bila bi isključivo digirtalnim putem.

„Podela karata bila bi samo uz test na virus dan pred meča. Svaki navijač koji kupi kartu, može da izabere jednu od nekoliko stanica za test. Ako je negativan, karta će se aktivirati. Ako je test pozitivan, zdravstveno odeljenje će pratiti infekciju“, dodao je Cigler.

Gradonačelnik Berlina, Mihael Miler, kaže da je koncept „sjajan i uzbudljiv“, ali i da je „trenutno nerealan“.

PROČITAJTE JOŠ Bijelsa blizu potpisivanja novog ugovora sa Lidsom

„Nijedan naučnik ne može da garantuje da ne možete zarazite druge u za 24 do 48 sati posle negativnog testa“, rekao je Miler.

Ipak, Union Berlin neće odustati od ideje. Uprkos kritikama i političkim odbijanjima, klub želi da navijači budu na stadionima od prvog kola u sezoni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar