Sve je veći bunt tenisera širom sveta zbog tretmana Novaka Đokovića od strane australijskih vlasti.

PROČITAJTE JOŠ

Marin Čilić, nekadašnji osvajač US Opena, osvrnuo se na lošu sliku koja o tenisu ide u svet zbog situacije sa Đokovićem.

„Teško je bilo šta reći. Definitivno, ovo nije lepa slika za tenis, da se nešto ovako uopšte dešava“, rekao je Čilić.

Đoković se nalazi u hotelu sa migrantima dok čeka na ishod žalbe povodom odluke o ukidanju vize i deportaciji, a Čilić smaztra da je sv emoglo da se odluči ranije.

„Za mene lično, teško je da sudim, jer nemam dovoljno informacija, tačnije mi nemamo sve informacije o slučaju. Teško je reći nešto objektivno. Australijska vlada je možda mogla o svemu da odluči ranije ili ne. To je njihova odluka. Ali kada gledate situaciju, neverovatan je način na koji se ophode, pogotovo prema Novaku. On je došao ovde, a priča i dalje traje. Žao mi ga je, nadam se da će se uskoro sve razrešiti“, dodao je Čilić.

Očekuje se da se do ponedeljka izjasni sud i da se donese konačna odluka da li će najbolji teniser sveta biti deportovan.

Iako je Novaku provbitno bila izdata viza na osnovu medicinskog izuzeća, sve se promenilo kada je Srbin sleteo na aerodrom i kada je krenulo maltretiranje koje je trajalo više od sedam sati, tokom kojih je u jednom trenutku ostao i bez telefona.

BONUS VIDEO Premijer Australije i građani Melburna o Đokovićevom medicinskom izuzeću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar