Srđan Đoković vrlo emotivno je govorio o situaciji u kojoj se nalazi Novak u Australiji. Đoković je zadržan prilikom dolaska u Melburn, trenutno se nalazi u hotelu za migrante i čeka odluku suda da li će biti deportovan jer po mišljenju lokalnih vlasi nema "uredne" papire za ulazak.

„Drže ga u zatočeništvu. Novak je Srbija i Srbija je Novak, oni gaze Novaka, pa gaze i Srbiju i srpski narod. Taj prvi čovek Australije, Skot Morison, drznuo se da napada Novaka i da ga proteruje, a da Novak nije ni ušao u njihovu zemlju. Hteli su da ga bace na kolena, i ne samo njega nego i našu Srbiju. Mi smo ponosan, civilizovan narod, uvek smo se branili nikada nismo napadali. To sada radi i naš Novak, ponos i dika slobodarskog sveta. On pokazuje iz kakve zemlje dolazi. Ovo nema veze sa sportom ovo je politička borba. On je ispunio sve uslove da uđe i osvoji još jedan Australijan open. I on bi ga osvojio“, rekao je Srđan Đoković.

PROČITAJTE JOŠ...

I tu se nije zaustavio:

„Isusa su razapinjali na krst i svašta mu radili, ali on je živ i među nama. I Novaka hoće da razapinju i bace na kolena. Moja pokojna baba Sara Jauković iz Šavnika, iz naše ponosne Crne Gore, govorila je „sram vas bilo od guzice kada obraza nemate“… I ja to isto kažem onima koji su utakmičili Novaka. Drže ga u zatvoru, uzeli su mu stvari, ostavili su mu samo mobilni telefon. Nema šta da presvuče, nema gde da se umije. On je zatočenih tih skotova“.

Srđan je obraćanje završio rečima:

„Sloboda, Novače, svi smo uz tebe“.

BONUS VIDEO Premijer Australije i građani Melburna o Đokovićevom medicinskom izuzeću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare