Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH; EPA-EFE/NEIL HALL

Aleks Hok, australijski ministar koji je ukinuo vizu Novaku Đokoviću prokomentarisao je odluku Federalnog suda.

Pred ovim sudom je Đoković u subotu na nedelju probao da ospori odluku Hoka i nije uspeo, pa je u nedelju deportovan iz Melburna.

PROČITAJTE JOŠ:

Naredne tri godine neće moći da se vraća u tu zemlju, pa je Hok sprečio srpskog tenisera da brani titulu na Australijan openu zbog njegovog stava o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Hok je objavio saopštenje u kom kaže da je pozdravio odluku Federalnog suda, to jest odluku njegovog tročlanog veća.

„Pozdravljam jednoglasnu odluku Federalnog suda u Australiji, koji je podržao moju odluku po Migracionom aktu, da ukinem vizu gospodinu Novaku Đokoviću u javnom interesu. Jake granice Australije su nas držale bezbednim tokom pandemije, što je rezultiralo jednom od najnižih stopa smrtnosti, najboljih ekonomskih oporavaka i najviših stopa vakcinacija u svetu. Zaštita jakih granica je fundamentalna za bezbednost socijalnog jedinstva Australije, koja nastavlja da jača, uprkos pandemiji.

Australijanci su se mnogo žrtvovali da bi došli do ove tačke i Vlada Skota Morisona je posvećena zaštiti te pozicije, kao što narod Australije i očekuje.

Do današnjeg dana, 43 miliona doza vakcine je dato u Australiji i više od 91,6 odsto stanovnika od 16 godina i više je potpuno vakcinisano. Shodno tome, Australija korak po korak može da počne postepeno otvaranje granica kao rezultat uspešnog vakcinalnog programa“, napisao je Hok u svom saopštenju, uprkos tome što se brojevi novozaraženih od koronavirusa mere desetinama hiljada svakog dana.

BONUS VIDEO: Navijači u Melburnu o Novaku Đokoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar