Foto Tanjug-AP Photo/Hamish Blair

Odbor "Tenis Australija" oglasio se saopštenjem o Novaku Đokoviću, koji čak nije ni spomenut u celom opširnom pismu!

Turnir je ušao u drugi dan, a tek sada se organizacija oglasila.

PROČITAJTE JOŠ

Potvrdila se čak i priča da Novak praktično nigde ne sme ni da se spomene, igrači izbegavaju da govore o njemu, osim srpskih, a isto važi i za Tenis Australiju, Novak nigde nije ni spomenut, iako je jasno da je povod da saopštenje usred takmičarskog programa.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Želeli bismo da jasno stavimo do znanja od samog početka da poštujemo odluku ministra za imigraciju i odluku Federalnog Suda Australije tokom vikenda.

Australijan open 2022. je sada počeo, a naš prioritet je uvek bio da organizujemo jedan od najvećih svetskih sportskih događaja i osiguramo da pružamo najbolje moguće iskustvo za sve naše igrače, navijače i zajednicu. Otvoreno prvenstvo Australije je prezentacija Melburna i Australije koju vole igrači iz celog sveta.

Organizacija „Tenis Australija“ blisko je sarađivala sa saveznom i viktorijanskom vladom tokom protekle godine kako bi igračima, osoblju i navijačima pružio bezbedno održavanje turnira.

Pokretanje velikog međunarodnog sportskog događaja tokom globalne pandemije koja nastavlja da se razvija i izaziva sve nas, veoma je zahtevno za sve zainteresovane strane.

Upravni odbor i udruženja članica pohvaljuju izvršnog direktora i ceo tim „Tenis Australija“ za njihov naporan rad i posvećenost pružanju spektakularnog leta tenisa.

Kao australijska teniska porodica, shvatamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve, i duboko žalimo zbog uticaja koji je ovo imao na sve igrače.

Uvek postoje lekcije koje treba naučiti, a mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme i implementacije kako bismo obezbedili naše planiranje – kao i svake godine. Taj proces uvek počinje kada šampioni Australijan opena podignu svoje trofeje.

Australija ima jaku i ponosnu tenisku tradiciju i bilo je fantastično videti publiku kako navija za najbolje igrače sveta uoči i tokom prvih dana Australijan opena.

Mi, kao i igrači, i svi ljubitelji tenisa ovde i širom sveta, želimo da se sada fokusiramo na igru za koju smo svi toliko strastveni.

Radujemo se sjajnim dve nedelje tenisa pred nama.“

BONUS VIDEO Izjave navijača na dočeku Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar