Novak Đoković, Rafael Nadal, Australijan open 2019
Novak Đoković, Rafael Nadal, Australijan open 2019; Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Najbolji teniser planete Novak Đoković oglasio se posle finala Australijan opena u kom su igrali Rafael Nadal i Danil Medvedev.

Prvi reket sveta ostaje prvi posle poraza Medvedeva u pet setova 2:6, 6:7, 6:4, 6:4 i 7:5, ali je Nadal osvojio rekordnu 21. Grend slem titulu u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je mnogo izvanrednog tenisa igranog na ovogodišnjem Australijan openu i finala su bila vanserijska. Čestitam Ešli Barti na njenom nastupu pred domaćom publikom i Danijel Kolins na njenom turniru. Čestitam Rafaelu Nadalu na 21. tituli. Neverovatno dostignuće. Uvek impresivan borbeni duh koji je još jednom prevladao. Danil Medvedev je pružio sve što je mogao i odigrao sa strašću i rešenošću koju smo očekivali od njega“, napisao je Novak.

Podsećamo, Đoković u Australiji nije mogao da brani titulu jer su mu australijske vlasti ukinule vizu pre turnira.

Srbin se našao na meti tamošnjih vlasti zbog svojih stavova po pitanju vakcinacije protiv koronavirusa, pa je preko suda pokušavao da istera svoju pravdu.

Došao je u tu zemlju sa dokumentima o medicinskom izuzeću, viza mu je ukinuta jednom, zatim je sud u Melburnu to opovrgao, pa je Aleks Hok, ministar za imigraciona pitanja Australije ličnom odlukom otkazao vizu Novaku i drugi put.

Nakon toga je sud u Kanberi potvrdio odluku svog ministra i Novak je pre Australijan opena deportovan, te nije mogao da se bori za trofej i time je otvoren put i Nadalu i ostalim igračima da ga se domognu.

BONUS VIDEO: Najzanimljiviji detalji finala Medvedeva i Nadala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare