Novak Đoković Novak Djokovic
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Političari u Australiji su mahom ujedinjeni kada je u pitanju stav oko Novaka Đokovića i njegovog ulaska u zemlju, pošto ga svi prilično složno napadaju.

Ipak, postoje i oni koji drugačije misle.

PROČOITAJTE JOŠ

Poslanik u saveznom parlamentu, Krejg Keli obratio se putem jutjuba, jer kako kaže nijedan medij nije želeo da objavi njegovu izjavu i tom prilikom uputio izvinjenje Novaku Đokoviću.

On je za kompletnu ujdurmu okrivio premijera Australije i prvog čoveka Viktorije.

„Izvinjavam se Novaku Đokoviću za postupanje prema njemu od strane vlade države Viktorije i vlade Australije. Pozivam ih da upute izvinjenje najboljem teniseru na svetu Novaku Đokoviću. Ovo što se desilo je sramota za našu zemlju i naciju. To je čista lokalna politika i krivica premijera države Viktorije Danijela Endrjuza i predsednika vlade Australije Skota Morisona, rekao je Krejg Keli u svom obraćanju preko Jutjuba.

On je uputio prilično teške reči na račun dvojice političara.

„Obojica su odgovorni za ovu odvratnu sramotu koju su izazvali. Oni ne prate nauku, ne ispituju dokaze, već se samo igraju politike. Osramotili su našu naciju u međunarodnoj politici. Australijski političari ne govore istinu, odbijaju da kažu istinu! Izvinjavam se Novaku Đokoviću u ime Australijanaca i parlamenta Australije! Izvinjavam se srpskom narodu! Ovo je sramota“, istakao je Keli.

Novak Đoković se od srede nalazi u pritvoru koji su mu odredile vlasti Australije i nalazi se u hotelu u kojem su smeštene izbeglice koje nemaju odgovarajuće papire i žive u teškim uslovima.

Odluka o žalbi Đokovića na ukidanje vize biće doneta u ponedeljak ujutru po lokalnom vremenu, odnosno u nedelju u ponoć po vremenu u Srbiji.

BONUS VIDEO Ministar zdravlja države Viktorija, Martin Foli i Svetlana Kovačević članica privredne komore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare