Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Velika prašina se podigla kada je Novak Đoković otkrio da je 18. decembra dok je bio zaražen radio intervju sa novinarom francuskomg "Ekipa" i nije ga obavestio da je zaražen, a mnogi su tražili da najbolji teniser bude kažnjen.

To je bilo pitanje i za krizni štab od strane novinara CNN-a.

PROČITAJTE JOŠ

Gojković je otkrio i da li bi Đoković trebalo da bude na bilo koji način kažnjen zbog toga što, uprkos pozitivnom testu, nije bio u karantinu.

„U ovom trenutku ne postoji kazna po kojoj bi on mogao da bude sankionisan, pod uslovom da je napravio bilo kakvu grešku. Da je uhvaćen u kršenju mera samoizolacije, mogao je samo biti vraćen u samoizolaciju. Kazna za prekršenu izolaciju mogla je da postoji samo u vanrednom stanju. Pošto nismo, to nažalost nije situacija. Slična je situacija u svetu, vi nemate aktivne mehanizme da nekoga lišavate slobode.“

Na pitanje da li je Novak obavešten dan kasnije pošto je bio pozitivan na test, Gojković je istakao:

„To nije pitanje za mene, već za Novaka, kada je on otvorio svoj i-mejl. Dalje zavisi od samog Đokovića, šta je radio posle toga, to je pitanje za njega.

Gojković je potom otkrio i da li bi voleo da je Đoković vakcinisan:

„Ja sam lično vakcinisan, svi moji najbliži su vakcinisani, preporuka Vlade Srbije je da svi budu vakcinisani. Neko to prihvata, neko ne prihvata… Nama je žao jer Novak nije vakcinisan, ali isto tako branim njegovu slobodnu volju da se ne vakciniše. Nijedna zemlja na svetu nema donetu odluku da svi građani moraju da budu vakcinisani. Dok to ne bude doneto, moramo da poštujemo slobodu mišljenja, iako se ja kao lekar sa tim ne slažem.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare