Novak Đoković i Naomi Osaka
Novak Đoković i Naomi Osaka Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT/Dai Tianfang / Xinhua News / Profimedia

Novak Đoković nebrojeno se mnogo puta našao mnogim kolegama i koleginicama iz sveta tenisa kada im je bilo teško. Sada kada se on suočava sa najgorim momentima, svi ćute.

Taj trend „ispratila“ je i Naomi Osaka, japanska teniserka kojoj se Novak čak među prvima javio u znak podrške kada je patila od depresije.

PROČITAJTE JOŠ

Poznata teniserka rekla je u julu prošle godine da su joj se prvi javili Mišel Obama, Novak Đoković, zatim Megan Markl i Stef Kari.

Oni su želeli da joj pruže podršku posle odluke da ode sa Rolan Garosa, kako bi napravila pauzu i psihički se oporavila.

Osaka je napisala tekst za Tajm, u kom je otkrila kako se oseća.

„Može biti trenutaka za bilo koga da imamo probleme, a da se to vidi samo ‘iza scene’. Svako od nas kao čovek prolazi kroz nešto na nekom nivou. Verovali ili ne, prirodno sam zatvorena i introvertna, ne želim da budem u centru pažnje“, navela je Osaka.

Ona je kažnjena sa 15.000 dolara jer nije želela da dođe na konferenciju za medije na Rolan Garosu. Rekla je da su joj te interakcije postale neprijatne i stvaraju osećaj anksioznosti.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Grend slemovi su pretili diskvalifikacijom ili suspenzijom ako nastavi da izbegava medije, a Novak joj je pružio podršku u borbi da izađe iz krize.

„Postalo mi je očigledno da bukvalno svi ili pate od problema povezanih sa mentalnim zdravljem ili poznaju nekoga ko pati od toga. Nadam se da se ljudi mogu povezati i shvatiti da je u redu da ne budu u redu, i u redu je da razgovaramo o tome“, navela je Osaka. Hoću da zahvalim svima koji su me podržali. Mišel Obama, Majkl Felps, Stef Kari, Novak Đoković, Megan Markl, navešću njih nekoliko. Majkl Felps mi je rekao da sam govoreći o ovome sačuvala život. To je tačno, i vredelo je“, poručila je Osaka tada.

Sada je Novak u situaciji u kojoj bi bar iz kurtoazije bilo lepo ne potpirivati negativnu kampanju protiv njega.

Posle prvog kola, Osaka je dobila pitanje o tome da li bi Novak trebalo da igra u Australiji. Ona je odgovorila kao da se radi o 354. teniseru sveta.

„Da li će moje mišljenje pomoći nečemu? Preskočiću ovo pitanje, hvala“, rekla je Osaka.

Podsetimo se i šta je Novak govorio o Naomi.

„Naomi je mlada i mogu da je dobro razumem i saosećam sa njom jer sam i ja mnogo puta u karijeri bio na pogrešnoj strani mača i znam kakav je osećaj. Podržavam je i mislim da je bila jako hrabra, žao mi je što prolazi kroz teško stanje, tako sam čuo, želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti. Ona je jako važna za naš sport i potrebna nam je nazad, ovo je bilo jako hrabro i ona najbolje zna kako se oseća. Ako je potrebno vreme da napuni baterije, onda to i treba da uradi, podržavam je i nadam se da će se vratiti jača“, rekao je srpski teniser prošlog juna.

Dovoljno je samo uporediti dve izjave, ništa više.

BONUS VIDEO Golovi sa utakmice Sautempton – Mančester siti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare