Novak Đoković Novak Djokovic
Novak Đoković Foto: MARTIN KEEP / AFP / Profimedia

Najbolji teniser planete Novak Đoković neće se dalje oglašavati po pitanju odluke o deportaciji iz Australije.

Njegov tim je ostao uskraćen za pobedu u pravnoj bici sa australijskim vlastima, a na snazi je odluka Aleksa Hoka, ministra za migraciona pitanja Australije.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak mora da napusti tu zemlju, da plati Australijancima pola miliona dolara i zabranjen mu je ulaz na tri godine.

Zbog toga su iz njegovog tima poručili da se, osim saopštenja u nedelju ujutru, neće dalje oglašavati o ovom pitanju.

„Dok se ne završi turnir u Melburnu, Novak neće davati izjave, osim onog što je već rečeno u saopštenju“, poručuju iz Đokovićevog tima.

On je u Australiju otišao i probao da na sudu zadrži svoju vizu, kako bi se takmičio na Australijan openu i podigao deseti trofej u Melburnu i 21, rekordni u istoriji tenisa.

„Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Poželeo bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Na kraju, želeo bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, navijačima i mojim sunarodnicima Srbima na stalnoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage“, rekao je ranije Novak.

Turnir traje do 30. januara, a Novak shodno odluci suda, neće igrati meč prvog kola protiv Miomira Kecmanovića u ponedeljak.

BONUS VIDEO: Đoković odradio trening u Melburnu dok su ga snimali dronom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare