Foto: Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Danil Medvedev pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 7:6, 4:6, 6:4, 6:1 i plasirao se u finale Australijan opena, a posle meča objasnio je sukob sa sudijom.

Foto: Nova.rs

Ruski teniser ušao je u klinč sa sudijom koga je propisno izvređao na kraju drugog seta. Bio je besan zbog komunikacije Cicipasa sa ocem koji ga trenira, bili su bučni i grčki navijači, pa je došlo do žestoke rasprave.

PROČITAJTE JOŠ

„Možemo da kažemo da je bilo smešno, ali sam bio van sebe. Više se nisam kontrolisao, na mnogo ovakvih mečeva gubite koncentracije u takvim momentima. Kada sam počeo loše, mislio sam gubim kontrolu nad mečom, ali srećom uspeo sam da se vratim“, rekao je Medvedev.

Drugi teniser sveta igraće u finalu protiv Rafaela Nadala, u nedelju od 9.30, i u slučaju trijumfa svrgnuće Novaka Đokovića sa vrha svetske rang liste.

„Stalno žalim za stvarima koje kažem, znam da svaki sudija želi najbolje. U tenisu se ne borimo pesnicama, ali je borba protiv drugog igrača. Poštujem igrače koji gotovo nikad ne pokazuju emocije, to je veoma teško. Prošao sam kroz mnogo mečeva, kada pogledate moje duele pre pet godina bio sam potpuno lud, zato radim na tome. Žalim zbog toga, ali u trenutku potpuno izgubim kontrolu“, objasnio je Medvedev još jednom verbalni klinč sa sudijom.

BONUS VIDEO Medvedev trijumfom nad Cicipasom stigao do finala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar