Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Novak Đoković je i dalje glavna tema svetskih medija, a posebnu pažnju je privukao jedan tekst "Gardijana". Provokativni tekst izneo je niz nešto drugačijih pogleda na čitavu situaciju.

„Novak Đoković i pokušaj da se razume teniski Isus koji razdvaja“, bio je naslov teksta britanskog lista „Guardian“ i teško da je neko tek tako mimoišao ovu vest.

PROČITAJTE JOŠ

Barni Roni, britanski novinar, analizirao je lični manifes Šervina Džafarijea, čovek koji je jedan od gurua najboljeg tenisera sveta.

Posebno je istakao jednu rečenicu „Globalna promena će se desiti kada svaki pojedinac pronađe hrabrost da se probudi iz masovne amnezije“.

Analizirajući Šervina došao je da zaključka da „Za Đokovića je fizička kontrola religija svoje vrste, supermooć koja ga transformiše u čudo sportiste srednjih godina, čudo zvuka i energija savijanja i zatezanja“. Govorio je o ishrani Đokovića bez glutea, mlečnih proizvoda, šećera i mesa, govorio o tome da pije sok od celera i da radi jogu pre zone.

Naveo je da Novak neće da ubrizga u sebe „hemijsku injekciju koju je stvorio čovek u svoj biceps“, ali navodi da nije nikakav zločin ukoliko neko ne primi vakcinu i pored toga što veruje u pseudonauku.

Prenosimo i najupečtaljiviji pasus.

„Koliko je glup Novak Đoković? Dovoljno da dozvoli sebi da ga Skot Morison koristi kao pion, organski uzgojena mrtva mačka bačena na sto dobrošla je distrakcija u godini izbora. Morison je to otkrio tokom intervjua na televiziji ove nedelje. Da, premijer Australije je potvrdio, smeškajući se tiho, da njegova granična policija dela na osnovu informacija, predosećaja i prethodnih saopštenja javnosti. I tako, ovo je kao nastavak, delo za prikazivanje oportunizma, izrežirano ponižavanje. Morison je bio pod pritiskom zbog krhke administracije, zbog nedostatka opreme za testiranje, zbog požara novih slučajeva koronavirusa. Sada se pokazuje kao jak i veliki na detaljim u jednom potezu? Uđi, ‘yogurt boy'“, stoji u tekstu. Ovo „Yogurt boy“ se prevodi na različite načine ljigavac, s***nja i neko čije su namere providne.

Do kraja teksta je istakao da je potrebno da se neke stvari raščiste u sportu i da moraju da se planiraju unapred.

„Možda se svi uključeni u ovaj slučaj nadaju da će sve prosto da prođe. Lekcija Melburna i suđenje Isusu tenisa bez čistog sporta ostaje megafon besa i konfuzije; još jedna opomena, kao što bi rekao Šervin sam, u velikoj amneziji“, završio je britanski novinar.

BONUS VIDEO Novak Đoković svaki dan dobija podršku, ljudi opet ispred hotela

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare