Arno Gujon Foto:N1

Arno Gujon, poznati humanitarac i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, osvrnuo se na situaciju u kojoj se našao Novak Đoković u Australiji.

Tamo je u toku pravna borba srpskog igrača i australijskih vlasti koje žele da mu otkažu vizu i deportuju ga iz zemlje.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković želi da ostane i takmiči se za deseti trofej u Melburnu i 21. Grend slem pehar, kako bi prestigao najveće rivale – Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

„Srbi su kao hrast, možeš ih iseći, ali ne i saviti. Tim rečima je francuski pisac Lamartin opisao karakternu osobinu srpskog naroda, koji se borio za svoju slobodu u 19. veku. Novače, u tvojim venama teče slobodarski duh tvojih predaka. Svi smo uz tebe“, napisao je Gujon.

Đokoviću je u petak po drugi put otkazana viza i drugi put je bio na saslušanju na sudu. Prvi put je tamo otišao da bi ga oslobodili iz imigracionog pritvora, drugi da bi osporio odluku Aleksa Hoka, ministra za imigraciona pitanja, o opozivu vize.

Inače, Novak administrativno-pravnih problema ima od prošle srede kada je stigao u Melburn, jer su Australijanci isprva osporavali njegova dokumenta o medicinskom izuzeću, a onda i prijavu za vizu.

BONUS VIDEO: Slavlje Novakovih navijača ispred suda u Melburnu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar