Novak Đoković na aerodromu u Melburnu Foto: REUTERS/Loren Elliott

Prvi reket sveta Novak Đoković uslikan je na aerodromu u Melburnu odakle će napustiti Australiju.

Ovo je jedna od prvih fotografija srpskog asa, od trenutka kada je Federalni sud Australije naložio da mora da napusti tu zemlju.

PROČITAJTE JOŠ:

Đokoviću je Aleks Hok, ministar za migraciona pitanja Australije, ukinuo vizu, sud je njegovu odluku podržao i Đoković je deportovan.

Fotka Novaka sa aerodroma je možda i jedna od poslednjih u javnosti narednih sedmica, jer je rekao da se neće oglašavati po pitanju čitave situacije sve do kraja Australijan opena.

Uz Đokovića su na fotografiji trener Goran Ivanišević i kondicioni Ulises Badio. Australijan open počinje u ponedeljak, a Đoković je inicijalno imao zakazan meč prvog kola sa Miomirom Kecmanovićem.

Novak Đoković na aerodromu u Melburnu Foto: REUTERS/Loren Elliott

Umesto toga, odluka suda je pokvarila plan i Kecmanović dobija novog rivala, Đoković plaća pola miliona dolara Australiji, u koju neće moći da uđe naredne tri godine.

Turnir će, što se kvaliteta tiče, biti na gubitku, ali je Novakov boravak u Australiji neslavno završio tamo gde je i počeo šestočasovnim ispitivanjem – na aerodromu u Melburnu.

Novak Đoković na aerodromu u Melburnu Foto: REUTERS/Loren Elliott

Novak će krenuti put Evrope, mada za sada nisu poznati njegovi tačni planovi i hoće li dolaziti u Beograd ili ide u Španiju.

BONUS VIDEO: Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare