Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Američki teniser Rajli Opelka kaže da mu ne bi smetalo da deli svlačionicu sa nevakcinisanim Novakom Đokovićem.

Srpski teniser je u imigracionom pritvoru u Melburnu već danima, zbog toga što su australijske pogranične snage počele da preispituju njegove dokumente u vezi sa medicinskih izuzećem, kao i zahtev za vizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve to se odjednom ispostavilo spornim, ponajviše zbog stavova Đokovića o vakcinaciji protiv koronavirusa, a Opelka je posredno rekao da je teniski svet licemeran.

S jedne strane, ATP se ne oglašava o slučaju svog najboljeg tenisera, s druge se strogo kritikuju oni koji se ne vakcinišu protiv virusa.

Opelka je, odgovarajući na komentar jednog od pratilaca koji se zapitao koliko se Rajli plaši „teniskog tvitera“, odgovorio…

„Ni najmanje. Ali, zašto mislite da većina igrača ćuti po ovom pitanju? Čisto malo da razmislite o tome“, kaže Opelka aludirajući na to da se mnogi igrači potajno protive vakcinaciji.

Drugom navijaču je odgovorio da ne tvrdi da je ijedan teniser iznad zakona, a trećem je samo posredno poručio da se ne oseća nelagodno blizu nevakcinisanih, pa i Novaka Đokovića.

„Ako bih odgovorio na to pitanje bio bih u toliko velikoj nevolji zbog teniskog tvitera, da nije ni zabavno. Mislim da vam to daje moj odgovor“, rekao je Opelka.

Napisao je i da se više plaši ptičjeg gripa nego Đokovića bez vakcine i napomenuo da je u teniskom svetu čak i to kontroverzan tvit.

BONUS VIDEO: Skup podrške Novaku Đokoviću ispred Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar