Novak Đoković Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Maestralni Đoković jači od bolova.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs
.

Pratite Australijan open na nova.rs uz Lilly drogerie.

Novak Đoković uspeo je da se uprkos problemima sa povredom plasira u osminu finala nakon maksimalne pobede nad Gregorom Dimitrovom rezultatom 7:6, 6:3, 6:4.

Novak će u sledećoj rundi za rivala imati domaćeg tenisera Aleksa De Minora i ogroman broj navijača.

PROČITAJTE JOŠ

Ponovo se mučio sa povredom i dva puta tražio pomoć lekara, ali je delovao dosta dobro i na kraju uspešno završio meč. Iako je sjajno krenuo na startu susreta i odmah napravio brejk, prvi set je rešio posle drame u taj-brejku, a spasavao je i četiri set lopte.

Tada je po prvi put zatražio pomoć lekara koji ga je izmasirao, a naš teniser je nastavio u sjajnom ritmu i u drugom setu i posle velike borbe sa jednim brejkom slomio otpor rivala za velikih 2:0.

TU trećem setu smo videli čak pet brjekova, a Đoković je dva puta imao po dva brejka prednosti. Na kraju, nije dozvolio preokret i ubedljivo se plasirao u osminu finala.

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Sjajno je Đoković otvorio meč i već na startu odličnim udarcima i menjanjem ritma uspeo da stavi rivala u problem. Nije se ni zagrejao Dimitrov, a već je pretrpeo prvi brejk koji je Đoković lako potvrdio.

Kenuo je Đoković furiozno i u treći gem, ali je tada rival konačno pronašao ritam na servisu i upseo da se izvuče. Nije bilo drame sve do devetog gema, a tada je Đoković propustio priliku da završi posao i tako smo dobili triler u prvom setu.

Imao je Đoković čak tri brejk lopte, doduše ne vezane, ali je Dimitrov na kraju sa dobrim servisima i sjajnim udarcima uspeo da preživi tešku situaciju i osvoji gem za ostanak u setu.

Ispostaviće se da mu je to dalo krila jer je već u sledećem gemu iskoristio brejk loptu. Tu smo videli i jedan kontroverzni momenat. Na brejk loptu za Bugarina, sudija je odlučio da opomene Đokovića zbog prekoračenja vremena za servis. Prećutao je to Nova, ali je izgubio poen, pa je sačekao prvu pauzu da uđe u rasparavu sa sudijom.

Novak Đoković Foto: REUTERS/Loren Elliott

Dimitrov je svoj servis gem lako dobio, a onda je za malo uzeo set nakon sledećeg, kada je imao dve brrejk lopte na servis Đokovića. Uspeo je Novak da se izvuče i uđe u taj-brejk.

Novak je sjajno krenuo i poveo sa 3:0, pa zatim i 4:1 uz dva mini brejka prednosti je delovalo da će lako doći do seta. Bugarski teniser je prvo uspeo da vrati jedan mini brejk, a nakon toga da od 5:2, dođe do egala i izjednači na 5:5. Novak je prvi došao do gem set lopte, ali je nije iskoristio, pa je svoju šansu imao i Dimitrov. Međutim, Novak je preživeo i onda sa tri poena u nizu osvojio dramatičan set i ispostaviće se da je tu i prelomio meč.

PROČITAJTE JOŠ

Na startu drugog seta smo videli veliku borbu na servise Gregora Dimitrova koje je Novak žestoko napadao. Propustio je tri brejk lopte u četvrtom gemu, ali je već tada bilo jasno da miriše na brejk.

Iako mu to nije polo za ruklom u tom gemu, Đoković je uspeo u šestom gde je iskoristio prvu brejk loptu i prelomio taj deo igre u sovju korist. Do kraja je bio siguran na svoj servis i lako je priveo set kraju.

Treći set je bio izuzetno čudan.

Novak Đoković Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Đoković je napravio dva brejka i poveo sa 3:0, ali taj deo meča publika nije mogla da vidi jer su se na „Eurosportu“ odlučili da prebace na meč Endija Mareja.

Novak je lakše dobio oba gema na servis Dimitrova nego svoj koji je prilično dugo trajao.

Stao mu je servis, pa je Dimitrov vratio jedan brejk, ali je ritern bio perfektan pa je po treći put odueo servis protivniku.

Činilo se tada da će furiozno privesti set kraju, ali je još jednom izgubio servis u narednom gemu.

Uspeo je Dimitrov da malo unese drame, ali ne ida se potpuno vrati pa je Đoković uz bolne grimase i neke sjajne poene došao do ubedljive pobede posle tri sata i sedam minuta.

Sledi novi dan pauze i borbe sa povredom, nakon čega i okršaj sa domaćim teniserom i navijačima.

DRUGI SET U TOKU Đoković - Dimitrov 7:6, 6:3, 5:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare